SLÅTT UT: Elfsborg ble slått ut av Europa League-kvaliken av Napoli. Foto: BJØRN LARSSON/REUTERS
SLÅTT UT: Elfsborg ble slått ut av Europa League-kvaliken av Napoli. Foto: BJØRN LARSSON/REUTERSVis mer

Svensker påstår Europa League-trekningen var fikset

Uefa vil ikke kommentere saken.

||| (Dagbladet): I morgen kveld spiller Napoli mot Liverpool på Anfield. Veien til gruppespillet i Europa League gikk via Borås i Sverige. Der møtte napolitanerne Elfsborg.

Et møte italienerne ifølge Elfsborg-direktøren var godt forberedt til.

Stefan Andreasson mener nemlig at trekningen kan ha vært fikset.

- En utrolig historie I programmet Euro Talk forteller han at Napoli visste om utfallet av trekningen allerede to uker før seansen fant sted i Nyon.

- Det er en historie om Napoli som er helt utrolig. To uker før trekningen sto det i italienske aviser at Napoli skulle møte oss, sier Andreasson ifølge Expressen.

Under trekningen i Nyon møtte han representanter fra Napoli.

- De kom bort til oss før trekningen og sa «Vi ses etterpå». «Men det skal vel trekkes først?» svarte vi. «Vi ses her etterpå, tro meg,» var svaret vi fikk da, forteller Elfsborg-direktøren.

Og det endte med Napoli som kvalikmotstander for du gulsorte.

Skeptisk kaptein Andreasson forteller også om en annen hendelse, som gjør at han tror at trekningen kan være fikset.

- Etter at vi slo ut Dinamo Bucuresti spurte en av deres ledere: «Hvem vil dere ha i trekningen? Tro meg, det blir ikke noe problem.» Han var helt alvorlig, og jeg tenkte, hva er dette for en verden, sier han.

Elfsborg-kaptein Anders Svensson tror ikke trekningen var fikset. Han har en annen teori:

- Jeg har hørt disse historiene, og det virker rart - for de kunne jo umulige vite at de skulle møte oss. Men det var jo en stor sjanse for det, siden det bare var fem lag i vår trekningsgruppe. Kanskje de sa liknende ting til de andre lagene også, for jeg tror ikke det er mulig å jukse ved en slik trekning, sier han til Eurosport.

Det europeiske fotballforbundet (Uefa) ønsker ikke kommentere påstandene om juks.

- Det er første gang vi hører om dette, så derfor er det best å ikke gi noen kommentar, sier en Uefa-talsmann til Aftonbladet.

TROR IKKE PÅ JUKS: Elfsborg-kaptein Anders Svensson tror ikke trekningen var fikset. Foto: BJØRN LARSSON/REUTERS
TROR IKKE PÅ JUKS: Elfsborg-kaptein Anders Svensson tror ikke trekningen var fikset. Foto: BJØRN LARSSON/REUTERS Vis mer