Svensker vil inn i OL-kampen

Östersund ny kandidat?

I løpet av kort tid kan Östersund bli lansert som Sveriges kandidat til få OL i 2018. Det sier leder i Sveriges OL-komité (SOK), Stefan Lindberg, til Adresseavisen.

Dermed vil Trondheim få en ny, tøff konkurrent. I så fall er det nettopp Åre som vil få de alpine konkurransene. Et perfekt VM-arrangement vil dermed være den beste Ol-søknaden som tenkes kan.

-Östersund er det eneste alternativet som svensk OL-kandidat. Vi har allerede et prosjekt liggende klart som ble utarbeidet med tanke på 2014, sier Lindeberg.

Han legger ikke skjul på at et nytt svensk OL-kandidatur er svært interessant. Fra idrettshold har det hele tiden vært jobbet knallhardt for å få et slikt arrangement til Sverige. Da den forrige svenske regjeringen stanset planene om å søke OL i 2014 i juni i fjor, ble det møtt med sterke protester lokalt.

Den offisielle begrunnelsen til at søknaden ble lagt på is var at regjeringen ikke backet prosjektet og at de samfunnsøkonomiske forutsetningene derfor ikke var til stede. Signalene fra den nye borgerlige regjeringen er at Sverige bør jobbe for å få store fyrtårns-begivenheter som et OL.

- Det er interessant for oss å kunne søke, men det foreligger ikke noe formelt vedtak. Vi kan ikke gå inn for noe sånt som dette uten at vi er sikre på å ha regjeringens støtte. Derfor vil vi først behandle det formelt når regjeringens utredning om idrett og kultur presenteres, sier Lindeberg.

(NTB)

SVENSK OL? I Norge går diskusjonen stort sett på hvilken av byene Oslo, Trondheim og Tromsø som skal få OL i 2018. Men kan det dukke oppe en svensk utfordrer. Illustrasjonsfoto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SVENSK OL? I Norge går diskusjonen stort sett på hvilken av byene Oslo, Trondheim og Tromsø som skal få OL i 2018. Men kan det dukke oppe en svensk utfordrer. Illustrasjonsfoto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer