Svenskeskryt til Carew

Mellberg er imponert.

(Dagbladet.no): John Carew brukte både muskler og fart da han scoret Aston Villas utlikningsmål mot Manchester City lørdag.

- Fantastisk, mente Villa-sjef Martin O\'Neill, og selv fortalte Carew til Dagbladet.no at City-stopperne ikke fikk tak i ham.

I dag fortsetter Olof Mellberg lovprisningen av nordmannen. Den svenske forsvareren mener Carew holder aller øverste Premier League-klasse.

Gir alle forsvarere problemer

- Han er en topp, topp spiss når han er i sånn form. Han er tøff å håndtere på trening, og når han er på sitt beste er det ingen som ikke får problemer med han, sier svensken til birminghamavisa Express and Star.

Sverige-stopperen mener Carew har flere kvaliteter som er uvanlig å finne i én spiss.

- Han er vanskelig å spille mot fordi han er stor. Men du kan heller ikke gi ham rom, fordi han er skikkelig rask. På de første 10-15 meterne bruker han fart og styrke, sånne spillere er alltid vanskelige, sier Mellberg.

Svensken håper bare Carew holder seg frisk.

VENDING, LØP OG SKUDD I MÅL: John Carews soloprestasjon mot City lørdag har ført til at nordmannen får skryt både av Villa-kollega Olof Mellberg og manager Martin O\'Neill. Foto: Scanpix/Epa
VENDING, LØP OG SKUDD I MÅL: John Carews soloprestasjon mot City lørdag har ført til at nordmannen får skryt både av Villa-kollega Olof Mellberg og manager Martin O\'Neill. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

- Jeg tror han holder seg i den formen over jul, bare han ikke pådrar seg skader. Det er nøkkelen. Han må holde seg frisk i en lengre periode og bygge på de siste kampene.

Vil score flere hjemme

Carew sier til lokalavisa at han gledet seg spesielt over målet på Villa Park lørdag.

- Jeg foretrekker å score her, framfor i bortekamper. Men de fleste av målene min har kommet borte. I framtida håper jeg at jeg kan fortsette å score borte, men samtidig score flere på Villa Park. Det er målet mitt, sier Carew.

<B>MØTTES I SPANIA: Her prøver Olof Mellberg å få tak på Valencias John Carew i 2001. Da spilte svensken for Racing Santander, nå er begge i Villa.