Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskestunt ga Aksel ideen til Jacko-hyllesten

Alpingutta hylles.

JACKO-HYLLEST: Da norske alpingutta danset på en chilensk fjelltopp for å hylle Michael Jackson. Foto: aksellundsvindal.com
JACKO-HYLLEST: Da norske alpingutta danset på en chilensk fjelltopp for å hylle Michael Jackson. Foto: aksellundsvindal.com Vis mer

|||(Dagbladet.no): Til tross for slalåmstøvler på beina og løssnø som underlag leverte Aksel Lund Svindal & co en kattemyk danseprestasjon i alpinguttas hyllestvideo til Michael Jackson.

På bloggen til Lund Svindal er det i skrivende stund kommet inn nesten 500 kommentarer fra folk over hele verden. Og reaksjonene er overstrømmende positiv:

«Når antall kommentarer passerer 500, mener jeg det bør være legitimt å spørre: Hva tenker dere om å gjøre en cover av Backstreet Boys nå?» skriver en av innsenderne.

Lite øving

Dessverre avviser Aksel at en ny dansevideo er under planlegging. Men han er glad for at hyllestvideoen, der han svinger seg til «Beat It» sammen med Lars Elton Myhre, Kjetil Jansrud og trener Trond Moger, har falt i smak hos så mange. 

- Jeg har skjønt at det har tatt litt av. Jeg skummet kjapt gjennom kommentarene, og det ser ut som folk synes det er kult. Meninga var jo at det skulle være underholdende, sier Lund Svindal til Dagbladet.

- Hvor lenge øvde dere egentlig på dette?

- Det var vel et par dager i forveien, da vi drev barmarkstrening og tulla rundt. Og så øvde vi litt der oppe (i fjellene i Portillo, Chile, journ.anm). Vi ville bare lage en kul greie, så da kjørte vi på, sier han.

Hentet inspirasjonen fra Stockholm

«Rørende, kul og pinlig på en gang. Jeg ble ihvertfall i godt humør», skrev komiker og Jackson-fan Espen Eckbo på sin Twitter-side.

Parallellene til langrennsjentenes Skippagurra-video dukket kjapt opp i går, men Dagbladet nølte ikke med å utrope alpingutta til klare dansevinnere.

- Var dette deres svar på det langrennsjentene gjorde i fjor?

- Jeg så noen nevnte det, men vi har ikke hatt Skippergurra i tankene, det var ikke et forsøk på noe sånt. Jeg tror ikke er noe vi kommer til å gjøre på en pressekonferanse, for å si det sånn, sier Lund Svindal.

Inspirasjonen til å lage en dansevideo fikk han et helt annet sted.

Stikkordene er YouTube, Stockholm og flash mob. Ifølge Wikipedia er definisjonen på flash mob «en gruppe mennesker som plutselig samles på et offentlig sted, der de sammen utfører en uvanlig og ofte morsom handlig, for deretter å spre seg igjen.»

- Masse folk tusler rundt på torget i Stockholm. Så begynner noen å danse, de blir flere og flere, og til slutt er de mange hundre. Det begynte i Stockholm, og siden er det blitt gjort over hele verden. Det er blitt gjort på jernbaner og flyplasser også, og er jævla kult. Det var inspirasjonskilden, røper han.

Alpinkongen av pop

«Ikke bra, men morsomt», mente Aksel selv om dansen på sin egen Twitter-side.

- Dette er ikke bare falsk beskjedenhet?

- Det var på ingen måte et forsøk på å imponere. Vi hadde det morsomt oppe på en fjelltopp, og danset med slalåmstøvler i snøen. Det var så kulturkrasj at det ble humor. I tillegg var det utsikten. Hele mixen gjorde at det ble som det ble.

- Hva slags forhold har du til Michael Jackson?

- Jeg har aldri vært på noen konsert med ham. Men han er en av de største legendene som har levd. En sinnssykt rå danser, og mye kule «beats» også, sier Aksel.

Den nye alpinkongen av pop.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling