Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Svenskevits rettet opp flyfadese med scoring

Holmén fikk revansj.

Bedre sent enn aldri, synes Samuel Holmén. Han fant ikke utgangen i Houston og mistet flyet til Costa Rica, men vel framme visste han veien til mål.

Brøndby-spillerens volleyskudd ga Sverige 1-0-seier over vertslandet i årets første landskamp.

Behrang Safari, som også mistet flyet fordi den iranskættede spilleren ble holdt tilbake av amerikanske passkontrollører, la inn fra kortlinjen. Holmén ventet ikke til ballen spratt på kunstgresset, men slo til på volley med venstrebeinet.

Ballen føk i mål, og dermed fikk Holmén oppreisning på vegne av seg selv og sine tidligere Elfsborg-lagkamerater Johan Wiland og Stefan Ishizaki.

De gikk seg vill på flyplassen i Houston og kom for sent til flyet som brakte Sveriges landslag til San José.

Egentlig burde Rade Prica ha avgjort kampen. Rosenborg-spiller Fredrik Stoor, en av fem debutanter fra start (og en av ni totalt), spilte ham fri på åpent mål i første omgang, men skuddet gikk utenfor.

Walter Centeno skjøt i stolpen og Victor Nunez i tverrliggeren for Costa Rica, men det ville seg ikke for hjemmelaget. Publikum brydde seg ikke så mye om det. De var opptatt av å hylle Paulo Wanchope, som spilte 33 minutter i sin siste landskamp.

Den tidligere Derby-, West Ham- og Manchester City-spilleren brukte resten av kvelden til å løpe æresrunder og ta publikum i hånden.

BLE LATTERLIGGJORT: Samuel Holmén var én av tre spillere som ikke fant riktig utgang på flyplassen da det svenske landslaget skulle til Costa Rica. I natt var han imidlertid på rett plass til rett tid, og ble matchvinner med kampens eneste mål. Foto: AFP
BLE LATTERLIGGJORT: Samuel Holmén var én av tre spillere som ikke fant riktig utgang på flyplassen da det svenske landslaget skulle til Costa Rica. I natt var han imidlertid på rett plass til rett tid, og ble matchvinner med kampens eneste mål. Foto: AFP Vis mer

Sverige reiser videre til Los Angeles for å møte USA kommende helg.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media