Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Cecilia Brækhus vs. Klara Svensson

Svensson: - Brækhus har aldri møtt en som meg

Svensson skal vise at Brækhus ikke er uovervinnelig.

SHOW: Klara Svensson trikset med appelsiner på den åpne treninga onsdag, mens Cecilia Brækhus fulgte med som en hauk fra første rad. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SHOW: Klara Svensson trikset med appelsiner på den åpne treninga onsdag, mens Cecilia Brækhus fulgte med som en hauk fra første rad. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
BANG: Joey Gamche fikk god bruk for beskyttelsen sin på onsdagens treningsøkt med Klara Svensson. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
BANG: Joey Gamche fikk god bruk for beskyttelsen sin på onsdagens treningsøkt med Klara Svensson. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): På fredag skal Klara Svensson bokse sin største kamp noensinne.

Den svenske boksestjerna startet sin karriere i vektklassen super lettvekt, men har gått opp en vektklasse til weltervekt. I proffkarrieren har hun 17 seire og ett tap. Tapet kom i tittelkampen i lett weltervekt mot Erica Anabella Farias. Svensson slo den svenske veteranen Mikaela Laurén i sin forrige kamp.

Nå er hun klar for tittelkamp mot Cecilia Brækhus, og mener hun er noe helt annet enn «The First Lady» noen gang har møtt tidligere.

- Jeg er sterkere mentalt, teknisk, erfaringsmessig, og har et profesjonelt lag jeg har jobbet med i seks år nå. Det er ikke mange jenter som har den erfaringa. Det er ingen tidligere som har trent som Cecilia Brækhus og har de forutsetningene som jeg har. Det kommer hun til å merke fredag kveld, forteller Klara Svensson.

Sjonglerte

Vår egen verdensmester fortalte på pressekonferansen onsdag at hun var enda mer sikker på knockout etter den åpne treninga. Der trikset «den svenske prinsessen» med appelsiner foran Brækhus.

- Jeg fikk en spontan idé. Det var et fruktfat på bakrommet, og jeg synes opplegget var litt stivt. Da fant jeg ut at jeg skulle sjonglere med appelsiner for å vise at jeg leverer under press, akkurat som jeg skal gjøre på fredag, sier Svensson.

JEG ER BEST: Det er ordkrig mellom Cecilia Brækhus og Klara Svensson. Ordene byttes ut med hansker fredag kveld i Oslo Spektrum. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
JEG ER BEST: Det er ordkrig mellom Cecilia Brækhus og Klara Svensson. Ordene byttes ut med hansker fredag kveld i Oslo Spektrum. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Jeg er kjappere

Den svenske utfordreren som tidligere bokset i en lettere vektklasse, forteller at tempoet er raskere der. Mens Brækhus går for styrke, går Svensson for hurtighet.

- Hun er ikke like rask. Det er et bra våpen som jeg skal utnytte.

Oddssetterne er villige til å gi deg mange ganger pengene tilbake dersom Svensson som massiv underdog, skulle sørge for en overraskelse. Det gir bare bensin på motivasjonsbålet hennes.

- Jeg liker at ingen har tro på meg, det er da jeg er best. Jeg er her for å vinne, forteller Svensson klart og tydelig.

I fjor høst ble den tidligere verdensmesteren, Jonathon Banks, ny trener for den norske boksedronninga. Svensson ser en endring i boksestilen hennes siden trenerbyttet.

Lavere guard

- Hun har fått en litt mer amerikansk stil, inspirert av Banks. For eksempel er guarden hennes lavere. Akkurat det er ganske individuelt, og noe jeg skjønner godt som en teknisk bokser. Hun er en fantastisk champion.

KILLERBLIKK: Svensson fikk med seg hver eneste bevegelse Brækhus gjorde på den åpne treninga. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
KILLERBLIKK: Svensson fikk med seg hver eneste bevegelse Brækhus gjorde på den åpne treninga. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Det tok Brækhus halvannen runde før Anne Sophie Mathis var slått ut i sin forrige kamp. Det vil Svensson unngå.

- Noe jeg må passe på, er at hun ikke skal få samme åpning som mot Mathis. Jeg skal vinne med å treffe henne flere ganger enn hun treffer meg, forklarer Svensson.

Sitt livs sjanse

Kampen i Oslo Spektrum blir Svenssons desidert største boksekamp i hennes 18 kamper lange proffkarriere.

- Dette er det største i hele min karriere. Endelig har jeg tatt steget opp som utfordrer til beltene. Det er mitt livs sjanse. Dersom jeg presterer på mitt beste, da slår jeg henne, sier 29-åringen.

Da hun møtte Brækhus fjes til fjes på onsdag, var det to damer som tydelig ville vinne.

- Det er mye følelser innblandet i en så stor match. Det er mye gammelt ondt blod mellom «The First lady» og Team Sauerland. Jeg er ikke innblandet i den konflikten, og det er ikke noe jeg fokuserer på. Det jeg fokuserer på er hennes kompetanse. Det er viktig for meg som utfordrer at hun må forstå at jeg er her for å vinne, og ikke stille meg i rekken som alle hennes tidligere motstandere, forteller Svensson.

SKYGGE: "Den svenske prinsessen" slo hull i luften da hun skyggebokset. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SKYGGE: "Den svenske prinsessen" slo hull i luften da hun skyggebokset. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Brækhus spiller skittent

Onsdagens pressekonferanse var preget av mye «trash talk». Noe svenskens team har reagert mest på er Brækhus’ såkalte luretriks.

- I en boksering handler det mye om at dommeren skal være den som setter rammene for hvor skitten en kamp kan bli. For det finnes absolutt friheter man kan ta, sier Svensson.

Hun fortsetter:

- Det vil vi poengtere. I allefall vil min trener Joey Gamache si klart fra på et møte med dommeren i forkant. Det er at vi ikke skal la henne komme unna med å trykke ned hodet mitt tidlig som hun har gjort mange ganger i andre kamper. Det handler ikke om at hun ikke kan gjøre det, men at hun ikke kan gjøre det så mange ganger som hun har fått frihet til å gjøre tidligere.

Klara Svensson fikk flere stikk mot seg på onsdagens pressekonferanse, men hevder det bare er tomme ord. Noe av det som traff hardest var kommentarene fra Brækhus på hennes mangel på styrke.

HAND DOWN, MAN DOWN: Disse knyttenevene kan felle Brækhus. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
HAND DOWN, MAN DOWN: Disse knyttenevene kan felle Brækhus. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

- Det viser bare hvor mye «bullshit» hun snakker. Det føles som innøvde ord. Det er tomme ord, og det vet hun selv også. Jeg spurte hvordan hun kan se det. Jeg vet ikke om hun har et unikt ekstra syn på å registrere muskelsener. Men jeg vet hvor mye jeg trener og hva jeg kan gjøre.

Hun fastslår:

- Jeg har lagt på meg mer muskler og har gått opp tre kilo. Det blir bare et større ubehag for Brækhus på fredag.

35 år gamle Cecilia Brækhus fikk kommentarer om alderen sin. Svenssons trener, Joey Gamache, hevdet at alderen er synlig og at hun er «over the top».

- Det gjenstår å se på fredag, men hun kommer til å være det når jeg er ferdig med henne, avslutter Svensson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media