Svensson forsvinner til Brøndby

STAVANGER (Dagbladet): UEFA-cupen: Viking- Werder Bremen 2- 2. Magnus Svensson (30) var umulig å stoppe, men selv ikke han klarte å forhindre selvmålene som sendte Viking ut av e-cupen.

Nå drar han til Åge Hareide og Brøndby. Den kampen taper Nils Arne Eggen og Rosenborg.

- Jævlig bittert, sier Magnus Svensson.

Vikings midtstoppere Odd Arne Espevoll og Audun Helgason var sist på ballen før baklengsmålene som sendte Werder Bremen videre til tredje runde i UEFA-cupen på bortemålsregelen. Det var ikke slik sesongen skulle slutte.

- Werder Bremen har jo vanvittig flaks. Irriterende å tape når vi er så mye bedre, sier Svensson, som var banens beste spiller mot tyskerne i går.

I dag reiser Magnus Svensson hjem til Sverige på ferie. Samtidig setter Viking-formann Geir Petter Solstad og direktør Bjarne Berntsen seg i forhandlingsmøte med Brøndby.

- Jeg tror ikke Brøndby-ledelsen reiser hjem til Danmark, uten å ha sikret seg Svensson, sier Hareide til Dagbladet.

Det betyr at Tippeligaen og norsk fotball blir en attraksjon fattigere.

- Jeg har bestemt meg. Jeg vil til Brøndby, sier Svensson.

- Hvorfor ikke Rosenborg?

- Det vil jeg ikke uttale meg om.

Taktisk spill

Svensson er nemlig forsiktig med hva han sier til hvilke tidspunkt. Han takket foreløpig nei til Rosenborg allerede før Champions League, men ønsker likevel å ha ryggen fri så lenge som mulig.

Den personlige treårskontrakten med Brøndby er allerede underskrevet, men Svensson vet at han formelt er Vikings eiendom i en sesong til. Klubben har derfor siste ordet i denne saken.

Innfrir ikke Brøndby Vikings krav på rundt 15 millioner kroner, snur Geir Petter Solstad og Berntsen nesa nordover mot Trøndelag.

- Betaler ikke Brøndby det vi vil ha, går vi til en annen klubb. Men vi selger aldri Svensson for ti millioner uansett, sier Solstad.

I Trondheim sitter Rune Bratseth med millioner nok til å cashe ut en av Europas bedre ballvinnere. Kommer det så langt, er det ikke særlig lurt av Svensson å snakke negativt om Rosenborg - på forhånd.

- Rosenborg er en fin klubb, sier han.

Men Brøndby er altså en bedre klubb - for ham.

- Enestående

I går handlet mye om Magnus Svensson. Det gjør gjerne det når Viking spiller. Makan til midtbaneterrorist finnes ikke i skandinavisk fotball.

- I denne rollen er han enestående i Europa, sier Lars Gaute Bø.

Det skriver gjerne Åge Hareide under på. Svensson har hatt to samtaler med Hareide om sin framtidige rolle i Brøndby. Han er garantert en sentralrolle eller indreløperrolle i den danske toppklubben.

Rosenborg taper mot Brøndby som følge av en kombinasjon av disse elementene:

  • Personlig økonomi, familiens ønske, nærhet til hjemstedet i Sverige, bedre klima og sjansen til å spille for en toppklubb.

- Brøndby er en stor og rik klubb, som har gitt meg en bra personlig kontrakt. Det er bare to-tre timer å kjøre til hjemstedet mitt Falkenberg, sier Svensson.

- Er du lei været i Norge?

- Nei.

- Men det er varmere i København?

- Ja.

- Og definitivt varmere enn i Trondheim?

- Ja. He he.

<B>SISTE NATT MED GJENGEN:</B> I går jublet <B>Magnus Svensson</B> med lagkameratene i Viking, men stavangerlaget er ute av europacupen.