Svensson pekes ut som sladrehank

Men nekter for at han var muldvarpen i Sverige-garderoben.

(Dagbladet.no): Garderobebråket mellom Fredrik Ljungberg og Olaf Mellberg var den store snakkisen i Sverige forrige uke. På hver eneste pressekonferanse i Bremen måtte landslagssjef Lars Lagerbäck svare på spørsmål om dårlig lagmoral - og han ble mer og mer grinete for hver dag som gikk.

Det var svensk TV4 som først sprakk nyheten, og internt ble det også iverksatt en jakt på muldvarpen i garderoben.

Flere svenske journalister ble kontaktet av VM-spillerne med spørsmål om de visste hvem som hadde lekket.

På gråten

Nå blir Anders Svensson av flere svenske nettsteder pekt ut som «Deep Throat». De samme ryktene verserte også i forrige uke, da Dagbladet.no var på plass i Bremen.

- Jeg har ikke sagt et ord. Det måtte i så fall vært om jeg hadde pratet i søvne og noen hadde hatt en båndopptaker på rommet mitt, sier Svensson til Sydsvenske Dagbladet - som hevder Svensson så ut til å være på gråten da han svarte på spørsmålet.

Svensson har hatt noen tøffe uker i Tyskland. Svensk presse var nærmest unisone i sitt krav om at Svensson måtte vrakes foran Paraguay-matchen til fordel for Kim Källström - og han har selv innrømmet at selvtilliten hans har fått seg en knekk av all kritikken.

Han følte seg neppe bedre etter at han måtte svare på spørsmål om han var muldvarpen som lekket bråket fra garderoben.

MULDVARPEN? Anders Svensson blir nå pekt ut som personen som lekket bråket fra Sverige-garderoben til TV4. Foto: REUTERS
MULDVARPEN? Anders Svensson blir nå pekt ut som personen som lekket bråket fra Sverige-garderoben til TV4. Foto: REUTERS Vis mer

Vraket

Svensson startet den første VM-kampen mot Trinidad & Tobago, men mot Paraguay kom han ikke på banen i det hele tatt. Svenske medier spekulerer i om dette var en markering fra landslagssjef Lagerbäck.

I etterkant har det kommet fram at Svensson ba om en samtale med Lagerbäck etter vrakingen.

- Vi hadde en dialog, bekreftet landslagssjefen.

Svensson pekes ut som sladrehank
<B>IKKE VENNER:</B> Slaget skal ha hengt i lufta da Olaf Mellberg og Fredrik Ljungberg havnet i en voldsom krangel etter kampen mot Trinidad og Tobago.