Sverget på å vinne VM

Sebastien Loeb tapte VM-tittelen til Petter Solberg med ett poeng i fjor. I år har VM-lederen sverget på å ta gullet.

CARLOS PAZ (Dagbladet): -  Ett poeng er lite. Det var vondt å være så nære gullet uten å få det, og jeg brukte litt tid på å komme over det. Men egentlig kan jeg ikke klage. Petter var ett poeng bedre enn meg og fortjente tittelen. Men i år skal jeg bli verdensmester. Det har jeg sverget på, sier Sebastien Loeb til Dagbladet.

Mens Petter Solberg måtte bryte VM-runden i Argentina seint fredag kveld, er VM-lederen i posisjon til å kjempe om sin femte seier denne sesongen - og øke sitt ni poengs store forsprang på nordmannen i sammendraget.

Nybegynnerfeil

-  At Petter bryter er jo en fordel for meg. Men det kan fort snu. Kanskje vinner Petter neste løp, mens jeg må bryte. I dette gamet kan man ikke kalkulere med noen ting. Petter kommer tilbake for fullt. Det er helt sikkert. Like sikkert er det at jeg ikke ønsker å ende ett poeng bak ham en gang til. Slik stillingen er nå, vil vi ikke være fornøyde med andreplass en gang til, sier Loeb.

Solberg er inne i sin fjerde hele sesong. Sebastien Loeb kjørte full VM-sesong for første gang i fjor. Han mener mindre erfaring var det som skilte ham og Petter da.

Allrounder

-  Jeg har lært av feilene vi gjorde i fjor. Spesielt tre løp skiller seg ut: På Korsika satt vi fast i ti minutter etter en snurring. I Katalonia ødela dekkene for oss, og i Tyrkia gikk vi tomme for bensin fordi vi kjørte feil på en transportetappe.

Franskmannen var først og fremst asfaltekspert. Men etter å ha vunnet ett snørally og tre grusrally i år, har han bevist at han behersker alle underlag. Og ennå har ikke VM-sirkuset vært på asfalt i år, som er underlaget på tre av VM-rundene.

-  For å vinne VM må man score poeng på alle underlag. Men uansett skal det bli godt å komme på asfalt snart, for nå har vi kjørt mange grusløp på rad, sier Loeb. NB! Etter Argentina er neste VM-runde på grus i Finland, før det blir asfaltløp i Tyskland. Der vant Loeb for to år siden sin aller første seier.

KONKURRENTER: Sebastien Loeb (t.v.) og Petter Solberg.