SLÅR TILBAKE: Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson er en kvartett som alle kan kjempe om VM-gull på gode dager. Denne sesongen har ingen av dem vist seg skikkelig frem i verdenscupen av ulike årsaker. Neste år kan alle være tilbake i godt, gammelt slag. Foto: Matthias Schrader
SLÅR TILBAKE: Daniel Richardsson, Johan Olsson, Marcus Hellner og Calle Halfvarsson er en kvartett som alle kan kjempe om VM-gull på gode dager. Denne sesongen har ingen av dem vist seg skikkelig frem i verdenscupen av ulike årsaker. Neste år kan alle være tilbake i godt, gammelt slag. Foto: Matthias SchraderVis mer

Sverige advarer Norge tross tidenes fiasko. Slik skal de bli best i verden igjen

Nå gir de svenske stjernene Dagbladet fire grunner til at alt blir bedre neste år.

Har du allerede abonnement?   Logg inn

Femmila i Holmenkollen var nok et eksempel på Sveriges katastrofesesong i herrelangrenn. Marcus Hellner ble beste svenske på 27. plass, helt på linje med hva de har prestert tidligere i sesongen.

Enhver svensk langrennselsker bør vegre seg mot å studere verdenscuplista sammenlagt. Der er det hele elleve nordmenn foran beste svenske, som er Emil Jönsson på 32. plass.

Med andre ord: Det er krise for svensk herrelangrenn.

Likevel sier de svenske stjernene til Dagbladet at de tror de kan hamle opp med Norge i neste års VM i Lahti. Det skyldes i hovedsak fire årsaker:

1. Calle Halfvarsson og Marcus Hellner har begge fått sesongen spolert på grunn av sykdom. Om de blir kvitt sykdomsproblemene, vil disse to profilene trolig vise seg på et helt annet nivå neste sesong.2. Daniel Richardsson og Johan Olsson valgte begge å gå over til langløp denne sesongen. Til Dagbladet forteller Richardsson at han - og kanskje også Olsson - vil satse mot VM i Lahti.3. Sverige er spesialister til å toppe formen til mesterskap. Blant annet har de svenske langrennsherrene tatt dobbelt så mange medaljer som de norske i de tre siste OL-ene, selv om Norge har dominert de fleste andre renn.4. Rikard Grip forteller til Dagbladet at Sverige har flere spennende juniorløpere som kan ta steget opp neste sesong.

Dagbladet Pluss – mer av virkeligheten

  • Over 250 kvalitetsartikler hver måned
  • Prisvinnende reportasjer og avsløringer
  • Premium artikler innen stoffområder som bil, båt, trening, samliv, vin og reise
  • Tilgang til hele papiravisen og Magasinet PC/Mac, mobil og nettbrett
  • Tilgang til Dagbladets avisarkiv - fra 1869 til i dag
  • *Abonnementet fornyes automatisk til ordinær pris: Uke kr 45,- Måned kr 79,- Kvartal kr 199,- År kr 729.
  • Ved å abonnere på Dagbladet Pluss, godtar du våre kjøps- og bruksvilkår.
  • Abonnementet har ingen bindingstid. Du kan si det opp når som helst.

Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Har du allerede abonnement?
Logg inn