Frida Karlsson

Sverige advares

Tre av Sverige største langrennsstjerner vraker landslaget inn mot VM-sesongen. Nå advares det svenske landslaget.

VRAKER LANDSLAGET: Frida Karlsson og Maja Dahlqvist vraker det svenske landslaget. Foto: Georg Hochmuth / AFP / NTB
VRAKER LANDSLAGET: Frida Karlsson og Maja Dahlqvist vraker det svenske landslaget. Foto: Georg Hochmuth / AFP / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kom sjokkbeskjeden om at langrennsstjernene Frida Karlsson og Maja Dahlqvist dropper det svenske landslaget inn mot VM-sesongen.

To uker tidligere kunngjorde Linn Svahn at hun gjør det samme.

Dermed har tre av Sveriges største skistjerner valgt å satse privat inn mot VM i Planica. Det er skumle tegn for det svenske landslaget.

Expressen-kommentator Tomas Pettersson sender en advarsel til det svenske skiforbundet.

Advarer

Han mener forbundet må ta grep.

- Du kan si hva du vil om utviklingen. Du kan syntes alt var bedre før da individualismen blant unge var mer dempet, men du kan ikke stoppe det som skjer, skriver han i en kommentar tirsdag.

HOPPER AV: Maja Dahlqvist (første fra venstre) og Frida Karlsson (tredje fra venstre) hopper av landslaget mot VM i Planica. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB
HOPPER AV: Maja Dahlqvist (første fra venstre) og Frida Karlsson (tredje fra venstre) hopper av landslaget mot VM i Planica. Foto: Lisi Niesner / Reuters / NTB Vis mer

Han er klar på at landslaget må tilpasse seg nye tider.

- Selv ønsker jeg at løpere skal kjempe for sine landslag i verdenscupen, og ikke privateide lag som i langløp. Men da kreves det at landslaget er klare for å tilpasse seg de moderne kravene.

Sveriges landslagstrener Anders Byström er enig.

- Vi må henge med utviklingene nå. Det skjer ting i sporten som vi må analysere, og så bestemme oss for hvordan landslaget skal fungere i framtida, sier han til avisa.

Pettersson tror verken Karlsson, Dahlqvist eller Svahn vil lide sportslig av å være utenfor landslaget.

- Trioen har noen av landets aller beste som sine personlige trenere. Når VM i Planica settes i gang er jeg sikker på at avhoppertrioen vil skape et mindre svensk medaljeregn på egen hånd.

- Trist

Det var mandag kveld at sjokkbeskjeden kom.

- Jeg synes det er trist at Frida og Maja ikke ønsker å være med på landslaget fordi vi ser at landslagsmodellen vår virkelig har vært en sterkt medvirkende effekt til suksessen, sa landslagssjef Lars Öberg om stjernenes beslutning.

ADVARER: Expressen-kommentator Tomas Pettersson mener det svenske skiforbundet må ta grep. Foto: Terje Pedersen / NTB
ADVARER: Expressen-kommentator Tomas Pettersson mener det svenske skiforbundet må ta grep. Foto: Terje Pedersen / NTB Vis mer

Svenske medier har den siste tiden rapportert om at forhandlingene mellom de svenske løperne og forbundet har gått dårlig.

Frida Karlsson bekrefter at striden blant annet har handlet om at duoen ikke ønsket å delta på samlingene gjennom sommeren.

- Vi var forberedt på å inngå kompromisser. Kan vi få flere dager hjemme og kanskje hoppe over samlinger, trenger vi ingen kompensasjon. Det er ikke noe sånt, men vi er litt skuffet, si hun til Aftonbladet.

Samtidig avviser hun at det er økonomiske årsaker bak avgjørelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer