Håndball-EM i Kroatia:

Sverige åpnet med EM-sjokk. Tønnesen ler av bråkjekt utspill

- Vi er bedre enn Norge, sier Sverige-profil.

STORSKYTTER: Kent Robin Tønnesen var god mot Frankrike - og stusser over svensker som mener de er bedre enn Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
STORSKYTTER: Kent Robin Tønnesen var god mot Frankrike - og stusser over svensker som mener de er bedre enn Norge. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

POREC (Dagbladet): Norge tapte åpningskampen mot Frankrike i håndball-EM med minst mulig margin - 31-32 - men de norske håndballgutta hadde de franske stjernene i kne gjennom store deler av kampen.

Også nabofolket i Sverige fikk en tung start på EM med et overraskende tap mot Island i gruppe A. Sverige var store favoritter før kampen.

Aftonbladets håndballkommentator Johan Flinck skriver at han aldri har sett Sverige svakere enn de første 20 minuttene. Laget fikk en skrekkstart og røk 24-26.

Og til samme avis sier Sverige-profilen Jesper Nielsen noe som kanskje er like oppsiktsvekkende:

OPTIMIST: Svenske Jesper Nielsen. Foto: Reuters
OPTIMIST: Svenske Jesper Nielsen. Foto: Reuters Vis mer

- Vi er bedre enn Norge, til tross for deres resultat i VM (sølv). Vi slo dem sist. Man er ikke bedre enn sin forrige kamp mot et lag, sier Jesper Nielsen til Aftonbladet.

Det er mulig Nielsen sikter til to møter i januar 2017: Der svenskene vant begge, 37-29 og 27-25. Men Norge vant 22-21 mot Sverige i en landskamp i juni i fjor, ifølge statistikken til Norges Håndballforbund.

Utspillet blir møtt av latter i den norske leiren. Kent Robin Tønnesen var en av banens beste spillere i kampen mot Frankrike i går.

Han smiler bredt og ler høyt når han før gjengitt Nielsens kommentar.

- Sa Jesper Nielsen virkelig det? Det er litt morsomt at han mener noe sånt. Jesper er en god kompis av meg, sier Tønnesen til Dagbladet.

Tønnesen fortsetter:

- Da håper jeg virkelig vi møter Sverige seinere i EM. Så får vi se... sier storskytteren.

- Du føler at dere er bedre enn Sverige?

- Ja, helt klart. Sverige har et bra lag, men det er overraskende at de taper åpningskampen mot Island. Samtidig, sånn er herremesterskap. Alle kan slå alle og alle har kvaliteter, sier Tønnesen.

Sverige spiller sine gruppespillkamper i Split og er i gruppa A sammen med Kroatia, Serbia og Island. De tre beste går videre til hovedrunden.

Der slås Gruppe A sammen med Gruppe B, der Norge, Frankrike, Hviterussland og Østerrike spiller.

- Sunt

Bjarte Myrhol er litt mer diplomatisk i sin kommentar til bråkjekke svensker.

- Det er flere likheter mellom Norge og Sverige, der det har skjedd en endring i troppen med nye spillere. Det er mange med voldsomt pågangsmot. Jeg tror det er sunt at svenskene har så stor tro på seg selv, sier Myrhol til Dagbladet.

Søndag er det Hviterussland som er motstander for Norge - en kamp som Myrhol og lagkameratene i teorien må vinne for å ha håp om å nå langt i EM.

- Vi skal fortsette i samme spor som mot Frankrike. Vi viser mye positivt i kontringene og tempoet. Det skal vi bygge videre på. Jeg er helt sikker på at vi kan straffe Hviterussland, sier Myrhol.

Misset i forsvar

Christian Berge oppsummerer EM-tapet mot Frankrike:

- Det koker ned til to ting: Vi tar ett skritt bakover i forsvar, i stedet for ett skritt fram. Vi taper for mange dueller i forsvar og Frankrike har aldri hatt så mange utspill til kant mot oss før, sier Berge til Dagbladet.

Han forteller videre:

- Vi må sette de to sjansene vi får: Straffekastet (til Sagosen) og kontringa til Bjørnsen. Da hadde vi vunnet kampen, men vi er mennesker og kan feile, sier Berge til Dagbladet.

De norske spillerne slet bakover på banen i går og keeperne reddet bare sju skudd. Spesielt i 2. omgang fikk verken forsvar eller målvakter spillet til å sitte.

- Når jeg har sett kampen på nytt, så er det veldig mange kvalifiserte avslutninger fra Frankrike. Vi får dem ikke til skyte fra vanskelige posisjoner. Forsvarsmessig må vi opp ett hakk fra Frankrike-kampen i morgen, sier Berge.

Norge - Hviterussland starter klokka 20.30 søndag. Kampen vises på TV 3.