Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige banket Norge. Nå fryder svenskene seg: - Minnet om Northug

Nilsson spurtslo Jacobsen igjen.

SLÅTT: Astrid Jacobsen og Heidi Weng ble slått av svenskens duo i lagsprinten i Planica. Foto: NTB Scanpix / Skjermpdump fra Expressen
SLÅTT: Astrid Jacobsen og Heidi Weng ble slått av svenskens duo i lagsprinten i Planica. Foto: NTB Scanpix / Skjermpdump fra Expressen Vis mer

(Dagbladet): Norge vant lagsprinten i både OL i Sotsji i 2014 og VM i Falun i fjor. Da vant Ingvild Flugstad Østberg gull sammen med Marit Bjørgen i OL og Maiken Caspersen Falla i VM.

I dagens lagsprint i Planica var ingen av den overnevnte trioen med. Likevel hadde Norge en knallsterk duo i Astrid Uhrenholdt Jacobsen og Heidi Weng.

Det ble etter hvert en spennende duell mot Sveriges meget sterke duo, Stina Nilsson og Ida Ingemarsdottir.

Nilsson best igjen Weng og Jacobsen har hatt sin dose motgang denne sesongen. Der Weng måtte ta til tårene etter å ha gått feil i Kuusamo, kollapset skadeplagede Jacobsen under Tour de Ski og måtte bryte.

Weng så ut til å sikre norsk seier da hun rykket fra Ingemarsdotter på sin siste etappe. Men Nilsson, som leder sprintverdenscupen sammenlagt, viste seg nok en gang som den sterkeste.

Akkurat som i går slo Nilsson Jacobsen mot slutten. Det svenske stjerneskuddet rykket før oppløpet og gikk til slutt inn til en overlegen seier.

- Minnet om Northug Nå drar svenske medier en parallell til Petter Northug.

- Her leker Stina med den norske stjernen. De norske jentene var sjanseløse, skriver svenske Expressen.

- Stinas fartsøkning minnet om det spurtfantomet Northug bruker å gjøre, fortsetter den svenske avisen.

Dagens største svenske langrennshelt var i ekstase etter hennes andre strake spurtseier.

- Dette var skikkelig gøy. Det er ikke hver dag vi slår de norske, men nå har jeg vunnet to dager på rad. Ida og jeg fungerer perfekt som et par. Hun ga meg det utgangspunktet jeg ville ha, forteller Nilsson.

Ingemarsdotter forteller imidlertid til den svenske avisen at hun var nervøs da Weng rykket.

- Jeg tenkte: «Jesus, nå har Heidi ti meter. Jeg må virkelig trøkke på at for at Stina skal få et bra utgangspunkt», forteller hun.

SUVEREN: Stina Nilssom gikk først i mål både på gårsdagens sprint og dagens lagsprint. Nå blir hun sammenlignet med Petter Northug i  svenske medier. Foto: EPA/ANTONIO BAT
SUVEREN: Stina Nilssom gikk først i mål både på gårsdagens sprint og dagens lagsprint. Nå blir hun sammenlignet med Petter Northug i svenske medier. Foto: EPA/ANTONIO BAT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media