Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige bannlyst i Norges tropp

HAKUBA (NTB): Svensker står øverst på nei-listen i den norske OL-troppen som holder til i Hakuba. Redsel for sykdom gjør at nordmennene styrer helt unna naboene i øst for tiden. Svenske-kontakt er kort og godt bannlyst.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flere svensker er nede for telling av et aggressivt influensaliknenede virus som herjer i deler av Japan. Det kan likne på det såkalte Hongkong-viruset, og gir raskt høy feber, oppkast og løs avføring i tillegg til ømme muskler. Allerede nå har flere svensker måttet stå over øvelser.

Sveriges herretrener i langrenn, nordmannen Tore Gullen, ville gi Anita Moen-Guidon en god klem etter hennes bronsemedalje i dag. Gullen tuslet bort mot Norges første OL-medaljør i lekene, men skjønte fort at det var fånyttes da den norske jenta svarte med å gjemme seg bak en smørebu!

I treningsområdet, på skistadion og i gatene hersker den reneste katt og mus-situasjonen.

Skygg unna!

- Vi holder oss langt unna svenskene. Det er en av forholdsreglene. Når situasjonen er blitt som den er, må vi tenke som vi gjør, sa langrennsjentenes trener Sindre Bergan. Han svarer for store deler av Norges OL-tropp. De norske 15-kilometerløperne spøkte om temaet, men innrømmet også at det var alvor.

Dersom medlemmer av den norske troppen skulle vise tegn på sykdom finnes det muligheter for isolering i hytter og leiligheter som nå står tomme. Så langt er man skånet fra å gå til slike tiltak, men OL er såvidt åpnet.

Over 6000 japanske skoler er stengt på grunn av viruset, og helsemyndighetene ber eldre og svake om ikke å oppsøke store folkemasser eller benytte kollektivtransport.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!