Sverige bare en kamp fra sluttspillet

Stockholm (NTB-TT): 18 svenske målsjanser ga en scoring, men det var nok til å slå Bulgaria på Råsunda lørdag kveld. Svenskene er bare en kamp fra EM-sluttspillet, og med seier over Luxembourg om en uke er Tommy Söderbergs gutter klare for sluttspillet.

Sverige burde ha vunnet mye mer, men den ene scoringen holdt, og vel 35 000 tilskuere på et fullsatt Råsunda koste seg. Svenskene utspilte Bulgaria på alle måter, og i og med at det ble seier, var det ingen som snakket om at den burde vært mye, mye større.

Nicklas Alexandersson kom inn for Fredrik Ljungberg i andre omgang, og første gang han var borti ballen ble det scoringen. Det kom 20 minutter ut i andreomgangen.

Sverige hadde hatt 11 klare målsjanser før ballen ville i nettet, og da hadde svenskene sett to baller bli reddet på målstreken allerede.

Den svenske dominansen var total, og det sier sitt at Magnus Hedman i det svenske målet ikke behøvde gjøre en eneste redning. De ballene som hadde retning mot ham gikk enten langt utenfor eller himmelhøyt over.