Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige ble historisk verdensmester

Slo Tsjekkia i VM-finalen.

Aldri før har en nasjon vunnet VM og OL samme år. Det var helt til Sverige spilte seg til finale i de to konkurransene i år.

Seks ganger tidligere har OL-vinneren også hatt muligheten til å bli verdensmester. Men fram til søndag hadde ingen nasjon lykkes. Sverige hadde muligheten i 1994, men lyktes ikke.

Sovjetunionen klarte det verken i 1972 eller i 1976; heller ikke Russland i 1992; Tsjekkia klarte det ikke i 1998; Canada ble bare OL-vinner i 2002.

Sverige hadde statistikken på sin side før møtet med Tsjekkia. Den regjerende OL-mesteren har aldri tapt for den regjerende verdensmesteren denne sesongen.

5-0 sto det i Sveriges favør før finalen søndag. Etter sto det altså 6-0 i kamper.

Men samtidig har Tsjekkia aldri tapt en VM-finale - helt til søndag.

Jesper Mattsson sendte Sverige i ledelsen etter 14.36 med en fantastisk lobb over den tsjekkiske målvakten. 38 sekunder senere økte Fredrik Emwall til 2-0. I den tredje perioden satte Niklas Kronwall inn 3-0 målet. Jörgen Jönsson fastsatte sluttresultatet til 4-0 i det 37. minutt. Åtte av spillerne på det svenske VM-laget ble også OL-mestere.

Finland vant bronsefinalen 5-0 over Canada.

BEST I VERDEN: Tre Kronor banket Tsjekkia 4-0 i VM-finalen. Foto: AP
BEST I VERDEN: Tre Kronor banket Tsjekkia 4-0 i VM-finalen. Foto: AP Vis mer

(ANB)

503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 331322850


Varnish cache server

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling