Sverige bruker tre spisser mot Spania

Og Stoor får starte.

• Sverige-Spania direkte fra kl. 18 på Dagbladet.no

INNSBRUCK (Dagbladet.no): Sveriges landslagssjef Lars Lagerbäck endrer minst mulig på laget som slo Hellas før kveldens kamp mot Spania.

Men «Chippen» Wilhelmsson og Niclas Alexandersson som er ute med skader må erstattes. På høyrebacken får RBKs Fredrik Stoor sjansen, mens Toulouse-spiss Johan Elmander spiller på høyrekanten, skriver fotbollskanalen.se.

Denne uka har svenskene lurt på om Lagerbäck har villet spare Zlatan Ibrahimovic på grunn av kneskaden, men uttalelsene til treneren og kaptein Fredrik Ljungberg i går kveld tydet på det motsatte.

- Verdens beste

Svenskene har stor respekt for kveldens motstander Spania.

- Når de har ballen, er Spania verdens beste landslag på pasninger og teknikk, sier Lagerbäck.

Dermed kan det godt tenkes at svenskene vil legge opp forsvarsspillet sitt annerledes enn mot Hellas. Men det betyr ikke å legge seg enda dypere.

FORNYET TILLIT: Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic fortsetter som spissduo mot Spania. Foto: Scanpix
FORNYET TILLIT: Henke Larsson og Zlatan Ibrahimovic fortsetter som spissduo mot Spania. Foto: Scanpix Vis mer

- Det er vanskelig å bli dypere, ettersom vi startet ved midtlinja. Det blir snarere omvendt, avslører Lagerbäck.Han sier han har noe bakgrunnsinformasjon, men røper ikke mer. Som med det meste annet, henviser han til at svaret kommer på banen i kveld.

Elmander i bakrom

Men han forklarer gjerne på generelt grunnlag hva som er fordelen med å presse høyere.

- Fordelen er at vi kan vinne ballen høyere i banen og kontre. Men det handler også om motstanderens nivå. Om man møter et lag fra sjettedivisjon, kan man stille seg på 16-meteren og håpe at de ikke klarer å spille seg ut, tøyser Lagerbäck.

Valget av Johan Elmander tyder også på en kontringsbasert svensk plan.

- Han er fysisk veldig sterk og veldig rask. Spisskompetansen hans ligger i bakromsspill med og uten ball. Han er dessuten en veldig bra hodespiller, sa Lagerbäck om 27-åringen i går.

Spanias trener Luis Aragones uttrykker også stor respekt for Elmander. Da han ble spurt om de to svenske spissene (Henke og Zlatan), kontret 69-åringen kjapt:

- De fire spissene, ville jeg sagt. De er alle veldig gode. Elmander er også spiss, det er veldig gode spillere, sa Spanias trener.

Sverige bruker tre spisser mot Spania

I tillegg til Zlatan, Henke og Elmander avslørte imidlertid ikke Aragones om det er Markus Rosenberg eller Marcus Allbäck han mener er den fjerde gode spissen i den svenske troppen.

- Best offensivt

Spania er stinne av selvtillit etter 4-1 mot Russland. Dessuten ligger det ikke i deres natur å være defensive.

- Spanske lag er gjerne bedre offensivt en defensivt. Vi må ta sjansene når vi får dem, sier lagkaptein Fredrik Ljungberg.

Men det skal ikke bare pøses framover uten mål og mening, presiserer kapteinen.

- Det er viktig at vi er tålmodige når vi får ballen og bruker fart og teknikk til å kontre.

Sverige spilte mot Spania i kvalifiseringen. Hjemme vant de 2-0, mens det ble 0-3-tap i bortekampen. En slik flause håper Lagerbäck å unngå i kveld.

- Vi får håpe det ikke blir som i Madrid der vi slapp inn på dødballer. Det pleier vi ikke å gjøre, sier han. 

• Se alle grupper, kamper og resultater HER!

INN FOR «CHIPPEN»: Johan Elmander er i utgangspunktet spiss, men tar på seg jobben som Christian Wilhelmssons erstatter på høyrekanten.
STOOR FRA START: Mye tyder på at Rosenborgs Fredrik Stoor får ansvaret med å stoppe David Silva på Spanias venstrekant i kveld. Her i duell med Hellas\' Samaras.