Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige digger Magnus

Det var verre i fjor.

SVENSKENE OGSÅ. Nå er Magnus Carlsen populær i Sverige også. Det var ikke slik i fjor under forrige VM.  Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet
SVENSKENE OGSÅ. Nå er Magnus Carlsen populær i Sverige også. Det var ikke slik i fjor under forrige VM. Foto Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

Nå trykker også svenskene Magnus Carlsen til sitt bryst.

Sjakkinteressen i nabolandet er sterkt stigende, og det skapes overskrifter i svenske aviser.

Det var ikke akkurat slik i fjor.

Noe episoden nedenfor understreker.

Fikk så øra flagra En norsk journalist fikk høre det så øra flagra, etter at han stilte den svenske landslagsspilleren Zlatan Ibrahimovic et spørsmål om sjakk.

Det var samtidig med fjorårets match mot Vishy Anand, da Magnus Carlsen ble verdensmester.

Den norske journalisten lurte på hva Zlatan syntes om Magnus Carlsen på en pressekonferanse før Sverige skulle møte Portugal i VM-kvalik.

Zlatan svarte høflig og blidt på spørsmålet.

Men journalist Patrick Ekwall i P4 var en av mange som så det ganske annerledes.

Han skrev på sin twitterkonto under en time etter pressekonferansen: «Jeg tenker fortsatt på denne norske journalisten som reiste helt til Stockholm og stiller ETT spørsmål. Om sjakk! Nordmenn har det faen meg tungt nå.»

Den beste svenske sjakkspilleren Evgenij Agrest gikk ut i Dagbladet og sa han var flau over den svenske mobbingen i pressen.

Svenske skolebarn Men nå har «fløyta» fått en annen lyd.

Sjakkinteressen er sterkt stigende i vårt naboland.

- Endelig kan svenske skolebarn navnet på en sjakkspiller. Magnus Carlsen er blitt kjendis i Sverige og er svært viktig som et forbilde, sier formann i svensk sjakkforbund Carl Fredrik Johansson til Gøteborgposten.

Det norske sjakkesset skaper overskrifter også i Sverige nå.

Johansson mener det norske sjakkesset er perfekt til å lokke nye unge svensker inn i sporten.

Gull verdt - Magnus Carlsen er svært viktig for hele verdenssjakken, sa den engelske stormesteren Daniel King under dekningen på DBTV av det fjerde partiet i sjakk-VM onsdag.

King mener at Magnus Carlsen bringer ny energi inn i sjakksporten.

- FIDE må bli utfordret. Og det gjør Magnus Carlsen. Han er gull verdt og skaper stor mediedekning i vesten, sa King på chesslive.com.'s direktesending på DBTV onsdag.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling