OPTIMIST: Sverige og landslagssjef Janne Andersson drømmer om direkteplass til VM. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRAND
OPTIMIST: Sverige og landslagssjef Janne Andersson drømmer om direkteplass til VM. Foto: AFP PHOTO / Jonathan NACKSTRANDVis mer

Sverige i VM-kvalifisering

Sverige drømmer om direkteplass til VM. Må ta poeng og få hjelp av Hviterussland

Sverige jakter tirsdag på en direkteplass til neste års fotball-VM, samt en belønning på rundt 100 millioner kroner.

Dersom alt går svenskenes vei tirsdag kan billett til VM i Russland bestilles tirsdag kveld. Tar svenskene poeng mot Nederland og får hjelp fra Hviterussland i kampen mot Frankrike, kan svenskene bestille billetter til Russland allerede tirsdag kveld.

Da kommer i så fall rundt 100 millioner kroner over på det svenske fotballforbundets bankkonto fra FIFA, skriver Aftonbladet.

- Er det så mye? Da må jeg nok reforhandle kontrakten min, sa en lattermild svensk landslagssjef til pressen dagen før kampen.

- Men det har jeg ikke tenkt noe på. Jeg vil til VM av sportslige grunner. Det er vårt mål å ta oss dit, sa landslagssjef Janne Andersson.

Mest sannsynlig havner Anderssons mannskap på andreplass i gruppa, men med litt hjelp fra Hviterussland kan de blågule bli gruppevinner.

Sverige er nummer to før den siste runden spilles, men kan gå forbi ledende Frankrike med uavgjort eller seier mot Nederland. Med uavgjort kreves det at Frankrike taper mot Hviterussland. Dersom Frankrike avgir poeng holder det med seier.

Situasjonen er helt annerledes for Nederland som kun har en teoretisk mulighet til å ta andreplassen fra Sverige. Med sjumålsseier eller mer mot Sverige får de oransje omspillsplassen.

- Vi visste det ville bli tøft med både Nederland og Frankrike i gruppa, så vi er veldig fornøyde så langt. Men det er en kamp igjen, og vi får se hvordan det går. Vi skal forsøke å vinne kampen, men om det ikke går sikter vi oss inn på andreplassen, sier Sveriges kaptein, Andreas Granqvist.

(NTB)