Sverige enkelt til semifinale i EM

Banket Island i kvartfinalen.

LETT MATCH: Caroline Seger og de andre svenske jentene tok seg enkelt til semifinale på hjemmebane. Foto: EPA/BJORN LINDGREN/NTB Scanpix
LETT MATCH: Caroline Seger og de andre svenske jentene tok seg enkelt til semifinale på hjemmebane. Foto: EPA/BJORN LINDGREN/NTB ScanpixVis mer

Sverige fortsetter å imponere i fotball-EM på hjemmebane. Søndag danset svenskene forbi Island til 4-0-seier i kvartfinalen.

Nederlagstippede Island satte sin lit til gullfisken Sigurwin, men maskoten hjalp ingenting. I begynnelsen av kampen bød islendingene på motstand omtrent som om de var 11 gullfisker som lå og sprellet på gresset.

Etter to og et halvt minutt plukket Marie Hammerström opp en svak klarering og så ingen som prøvde å stoppe henne. 31-åringen satte fart mot feltet og banket ballen i mål med venstrefoten.

I det 14. minutt vendte Lotta Schelin og løftet en ball i bakrommet ute på kanten. Josefine Öqvist sprintet fra forsvaret og vippet ballen over keeper.

Fem minutter senere kom Kosovare Asllani fram på høyresiden og la inn. Ballen traff en islandsk arm og fikk fart mot nærmeste stolpe, der Schelin var først framme og styrte den inn.

Med 3-0 før det var spilt 20 minutter var kampen om semifinaleplassen allerede avgjort, og Sverige kunne ta foten av gasspedalen. Dermed ble det bare ett mål til. Asllani var servitør og Schelin avslutter også da resultatet ble fastsatt i det 59. minutt.

Etter en skuffende åpningskamp mot Danmark (1-1) har Sverige tre strake seirer med målscore 12-1, og drømmen om den første tittelen siden EM-gullet i 1984 kan bli sann.

Schelin står med fem mål etter de fire første EM-kampene og er turneringens toppscorer.

(NTB)