GRUPPE D: Oleg Blokhin (Ukraina), Erik Hamren (Sverige), Laurent Blanc (Frankrike) og Fabio Capello (England) havnet i samme gruppe under gårsdagens EM-trekning i Kiev. Foto:  (AP Photo/Kai Pfaffenbach)
GRUPPE D: Oleg Blokhin (Ukraina), Erik Hamren (Sverige), Laurent Blanc (Frankrike) og Fabio Capello (England) havnet i samme gruppe under gårsdagens EM-trekning i Kiev. Foto: (AP Photo/Kai Pfaffenbach)Vis mer

«Sverige er blitt gruppas hakkekylling»

Broderfolket fornærmet over å bli ignorert av Capello & co.

(Dagbladet): Sverige var vesentlig heldigere med EM-trekningen enn Danmark i går kveld, og havnet i gruppe med England, Ukraina og Frankrike.

Men der danskene blant annet fikk høre Tysklands landslagssjef Joachim Löw si at han gjerne skulle unngått dem, opplevde svenskene at motstanderne var ganske godt fornøyd med å ha trukket dem fra seedingnivå tre.

Og enda verre for den svenske stoltheten: Englands landslagssjef Fabio Capello bekymrer seg tilsynelatende bare for de to andre lagene i gruppa, mens Ukrainas landslagssjef Oleg Blokhin ikke engang kjente igjen sin svenske kollega Erik Hamrén.

«Motståndarnas hån i natt: Nämnde inte Hamrén & Sverige», skriver Aftonbladet, som indignert legger til at de allerede er blitt gruppas hakkekylling.

- Det blir en veldig tøff kamp mot Frankrike, som vi møter i første kampen. Presset på å få et resultat kommer til å være stort. Og den tredje kampen, den blir også vanskelig. Vi møter vertsnasjonen, sa Capello til BBC.

Og det var ikke en forglemmelse, har Aftonbladet funnet ut, for senere gjentok han det samme budskapet ved flere anledninger.

- Den første kampen mot Frankrike blir vanskelig. Det blir den siste kampen også, lød «hånet» fra Capello.

Først da han fikk direkte spørsmål om Sverige, fikk broderfolket noen sårt tiltrengte godord. Selv om det til forveksling høres ut som det utenlandske landslagssjefer pleier å si før de møter Norge.

- Sverige er velorganiserte, farlige på cornere og frispark.

England slo for øvrig Sverige 1-0 i en treningskamp på Wembley sist måned.

Ukrainais landslagssjef var også i frekkeste laget for Aftonbladets smak, han visste ikke engang navnet på Erik Hamrén.

- Fabio Capello og Laurent Blanc har gode lag, og er velmeritterte landslagssjefer. Sverige har også et sterkt lag, sa Blokhin - uten at det var nok for våre svenske venner.

«Ikke noen gang under intervjuene greide han å nevne Erik Hamrén ved navn, ifølge de ukrainske journalistene», skriver Aftonbladet.

Og ikke nok med det - Blokhin var takknemlig for å møte Sverige i åpningskampen.

- Det er bra at vi møter dem i første kamp. Det er den enkleste motstanderen for oss i gruppa, sier han.

De svenske spillerne er på sin side godt fornøyde med å trekke Ukraina fra seedingnivå 1. Per dags dato er de bare nummer 55 på FIFA-rankingen.

- For å være ærlig var Ukraina eller Polen nasjonene vi helst ville ha, sier Sunderlands Sebastian Larsson.

- Det blir tøft å møte vertsnasjonen i Kiev. Men før trekningen så man på det som vinnerloddet, med tanke på at alternativet var Spania og Nederland, sier West Bromwich-stopper Jonas Olsson.