- Sverige er en av de store nasjonene i Europa jeg aldri har slått

Drillos møter Sverige i august neste år.

NY LANDSKAMP: Landslaget og landslagssjef Egil Olsen møter Sverige neste år.
Foto: Krister Sørbø / NTB scanpix
NY LANDSKAMP: Landslaget og landslagssjef Egil Olsen møter Sverige neste år. Foto: Krister Sørbø / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Norge møter Sverige til privatlandskamp 14. august 2013. Kampen spilles i Sverige, og det er avtalt en returkamp i Norge innen utgangen av 2015.

Det skriver NFF i en pressemelding.

- Bortsett fra England og Brasil er Sverige en av de mest attriktive motstanderne for Norge. Vi har en sterk historie, og Sverige har vært storebror veldig lenge. Sverige er en av de store nasjonene i Europa jeg aldri har slått -og det hadde vært morsomt å få oppleve det nå, sier Egil Drillo Olsen.

Lagene møttes sist i 2005. Da vant Norge 3-2 på Råsunda etter tre mål på fire minutter av John Arne Riise, Steffen Iversen og Thorstein Helstad.

- Kampene mot Sverige gir oss to nye landskamper mot en god motstander, i tillegg til at naborivaliseringen gir en ekstra dimensjon i positiv forstand. Vi har nettopp spilt mot EM-lagene i England og Kroatia, og i august står Hellas for tur. Det venter også et returoppgjør mot England på Wembley. I sum gir dette oss viktig og nødvendig matching på et høyt nivå, og jeg er overbevist om at dette er veien å gå for å skape utvikling, sier toppfotballsjef Nils Johan Semb til fotball.no.

MØTER NORGE: Sverige og sannsynligvis Zlatan Ibrahimovic møter Norge neste sommer. Foto: AP Photo/Anders Wiklund
MØTER NORGE: Sverige og sannsynligvis Zlatan Ibrahimovic møter Norge neste sommer. Foto: AP Photo/Anders Wiklund Vis mer

Norge og Sverige har møttes 104 ganger. Statistikken viser at Norge har 24 seiere, 22 uavgjort og 58 tap.

- Det blir bra for landslaget å møte Norge. De har et bra lag som er vanskelig å slå, og er en sterkt motstander. I tillegg er det morsomt for meg personlig, etter mine herlige år i Rosenborg, sier Sveriges landslagssjef Erik Hamrén.

Norges første landskamp noensinne var mot Sverige i 1908. Det endte 3-11 i Gøteborg.