Sverige forstår ikke Zlatan-vraking

Ikke blant verdens 30 beste?

Zlatan Ibrahimovic hylles i Sverige daglig som en av verdens beste fotballspillere. FIFA, derimot, mener 30 andre spillere er bedre.

Og det til tross for at den svenske superstjernen ledet Inter til gull i vår og rager høyest på toppscorerlisten i serie A etter en strålende sesongåpning.

Heller ikke Roma-spiller Francesco Totti er nominert som årets beste fotballspiller av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Utmerkelsen deles ut i Zürich 17. desember.

Det er FIFAs tekniske komité som har satt sammen listen. At Zlatan mangler, kommer svært overraskende på Sveriges landslagstrener Lars Lagerbäck.

Overrasket

- Selv om jeg er part i saken, må jeg få mene at Zlatan hører hjemme på listen over verdens 30 beste spillere, sier han.

- Han hadde en tung periode i vår da han hadde problemer med lysken, men i høst har han vært utmerket. Det går ikke an å spille bedre fotball. Jeg føler han har tatt et nytt steg, og for meg tilhører han den ypperste klassen av fotballspillere, fortsetter Lagerbäck.

Zlatan møtte svenske medier for annen gang på tre dager da han kom til pressekonferansen etter onsdagens landslagstrening på Råsunda. Da kjente få til FIFAs nominering, og han fikk dermed ingen spørsmål hvordan han ser på ikke å være nominert blant de 30 beste.


- Aldri vært bedre

- Hvem synes du selv er den beste fotballspilleren akkurat nå?, lød spørsmålet fra pressen.

UTELATT AV FIFA: Men Zlatan Ibrahimovic reagerer ikke lenger slik han ville gjort for noen år siden. - Jeg kjenner meg i bra form, og det har gått bra hittil. Jeg er glad jeg får være frisk, sier han diplomatisk. Foto: AFP
UTELATT AV FIFA: Men Zlatan Ibrahimovic reagerer ikke lenger slik han ville gjort for noen år siden. - Jeg kjenner meg i bra form, og det har gått bra hittil. Jeg er glad jeg får være frisk, sier han diplomatisk. Foto: AFP Vis mer

- Det er nok flere, du har Kaka (Milan) som tilhører toppen, du har Messi (Barcelona) som har vært fantastisk. Du har også mange andre. Cristiano Ronaldo (Manchester United). Det er mange kandidater, sa Zlatan.

- Er de bedre enn deg?

- Om de er bedre enn meg? De er ulike spillertyper, så det er opp til andre å bedømme det. Jeg kjenner meg i bra form, og det har gått bra hittil. Jeg er glad jeg får være frisk, fortalte den svenske fotballstjernen som selv mener han aldri har vært bedre.

(NTB)

<B>EN ENER:</B> Men det er bare i Italia.