<strong>GULLRUSH:</strong> Therese Johaug var suveren på 30-kilometeren lørdag. Hun tok tre av Norges 13 VM-gull. Her på pallen sammen med Ingvild Flugstad Østberg og Frida Karlsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GULLRUSH: Therese Johaug var suveren på 30-kilometeren lørdag. Hun tok tre av Norges 13 VM-gull. Her på pallen sammen med Ingvild Flugstad Østberg og Frida Karlsson. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Sverige fortviler: - Helt forferdelig

13 gull, 5 sølv, 7 bronse og suveren vinner av medaljestatistikken: Sverige fortviler over den norske dominansen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SEEFELD (Dagbladet): - Det er helt forferdelig hvordan nordmennene har dominert i dette mesterskapet. Det har vært spill mot ett mål i nesten hvert eneste renn.

Ordene tilhører SVT-ekspert Anders Blomquist etter at Norge tok gullet også på VMs siste dag. Hans Christer Holund var suveren på 50-kilometeren og var 27,8 sekunder foran russeren Aleksandr Bolsjunov.

SJOKKERTE: Hans Christer Holund tok sitt første gull - og det på selveste femmila i VM.Video: NRK. Reporter: Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet. Vis mer

Dermed ble medaljeoversikten bare enda mer imponerende. Fasit etter alle øvelser: 13 gull, 5 sølv og 7 bronse.

På andreplass følger Tyskland med 6 gull og 3 sølv. Sverige kommer på tredjeplass med 2 gull og 2 sølv. Kort oppsummert: Det er knockout.

- Nordmennene har vært utrolig dyktige, sier SVT-ekspert Anders Blomquist, ifølge Expressen. Han får støtte av den kanadiske langrennsløperen Alex Harvey:

- Vi andre må ganske enkelt skjerpe oss. Nordmennene kommer ikke til å slå av på takten. Det de gjør er ikke magi. Det handler om veldig hardt arbeid.

Statsminister Erna Solberg har gått fra jubel til jubel her i Seefeld de siste dagene. På spørsmål fra Dagbladet - om det er kjedelig med alle gullene - svarer hun:

- Nei, det er ikke kjedelig. Og i alle fall ikke for oss nordmenn. Det er gøy å se på. Og så er det viktig at det kommer opp flere land og at vi får god konkurranse. Vi må tåle at vi ikke vinner alle gullmedaljene i framtidige mesterskap.

Men det er ikke bare i løypa og hoppbakken nordmennene har gjort seg bemerket. I sin faste spalte i den østerrikske storavisa Kronen Zeitung forteller Andi Goldberger søndag at han er mektig imponert over de norske tilskuerne. Goldberger er tidligere storhopper og skriver:

- Bildene fra Seefeld og Innsbruck har vært helt sensasjonelle. Jeg er sikker på at dette kommer regionen til å profittere på. Jeg har virkelig tapt mitt hjerte til den norske fansen. For en stemning de har laget. Uten disse tilskuerne hadde VM virkelig manglet noe.

På Twitter skriver kulturminister Trine Skei Grande:

«For en avslutning på VM! Helt rå femmil av Holund og Røthe. Fire nordmenn på topp fem sier alt. Gratulerer til skiforbundet med et fantastisk mesterskap!»

Afterski #12: VM er over for denne gang, og for Norges del ble det tidenes fest. Se også hvorfor Klæbo ropte desperat etter mediesjefen - og hvorfor Gunde Svan får tyn. Reporter/video: Øyvind Godø / Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Torsdag

21. februar

Kl 12.00 Prolog sprint: Sprint fristil kvinner og herrer
Kl 14.00 Finaler: Sprint fristil kvinner og herrer

Fredag

22. februar

Kl 10.30 Hopp storbakke: Kombinert (HS120 i Innsbruck)
Kl 16.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Lørdag

23. februar

Kl 11.00 15 kilometer skibytte: Kvinner
Kl 12.30 30 kilometer skibytte: Herrer
Kl 14.30 Hopp Storbakke: Herrer

Søndag

24. februar

Kl 09.15 Semifinaler lagsprint: Langrenn kvinner og herrer
Kl 10.30 Hopp lagsprint: Kombinert
Kl 11.30 Finaler lagsprint: Sprint fristil langrenn kvinner og herrer
Kl 13.30 Lagsprint kombinert 2 x 7,5 kilometer langrenn
Kl 14.45 Lagkonkurranse hopp: I Innsbruck

Tirsdag

26. februar

Kl 15.00 10 kilometer klassisk: Kvinner
Kl 16.15 Lagkonkurranse hopp: Kvinner

Onsdag

27. februar

Kl 14.00 15 kilometer klassisk: Herrer
Kl 16.15 Hopp: Kvinner

Torsdag

28. februar

Kl 11.00 Hopp normalbakke: Kombinert
Kl 13.00 Stafett langrenn: Kvinner, 4x5 kilometer
Kl 15.15 Kombinert langrenn: 10 kilometer

Fredag

1. mars

Kl 13.15 Stafett langrenn Herrer, 4x10 kilometer
Kl 16.00 Hopp Herrer, normalbakke

Lørdag

2. mars

Kl 11.00 Lagkonkurranse kombinert: Hopp normalbakke
Kl 12.15 30 kilometer: Kvinner, fristil
Kl 14.45 Lagkonkurranse kombinert: Langrenn, 4x5 kilometer
Kl 16.00 Mixed lagkonkurranse hopp: normalbakke

Søndag

3. mars

Kl 13.00 50 kilometer: Herrer, fristil

Kan du slå venner, rivaler, langrennsløpere og eksperter i Fantaski?

Dagbladet og Swix lanserer et nytt managerspill for langrenn. Her kan du sette opp ditt eget lag bestående av seks jenter og seks gutter foran hver verdenscuprunde. Du får poeng ut ifra hvordan dine utøvere presterer.

Spillet går over hele sesongen, men du vinner premier hver eneste runde.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer