Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Sverige ga Zlatan mandat til å spille fram Zlatan slik at Zlatan skulle kunne lage mål»

Selvransakelse i svenske aviser.

FIKK IKKE HJELP: Zlatan Ibrahimovic gjorde det han kunne, men det holdt ikke mot Cristiano Ronaldo og Portugal. Han ble for alene mot overmakta, konstaterer svenske aviser. Foto: Pontus Lundahl / NTB Scanpix
FIKK IKKE HJELP: Zlatan Ibrahimovic gjorde det han kunne, men det holdt ikke mot Cristiano Ronaldo og Portugal. Han ble for alene mot overmakta, konstaterer svenske aviser. Foto: Pontus Lundahl / NTB Scanpix Vis mer

STOCKHOLM (Dagbladet): «NEEEJ!» lyser bokstavene fra Aftonbladets forside, denne skuffelsens onsdag i Sverige. I går kveld ble Portugal og Cristiano Ronaldo for sterke, og dermed må Sverige - minus dommer Jonas Eriksson, som avisa påpeker - bli hjemmesittere under VM i Brasil.

«Vi ses en annan gång, Brasilien», melder Dagens Nyheter på sin forside, mens Expressen konstaterer at «Verden hyller Zlatan og Ronaldo-duellen».

Salt i såret Aftonbladets sportsbilag åpner med bilde av en enslig saltbøsse, og underteksten:

«Det er opp til dere. Vil dere strø salt i såret - vend».

KREATIV LØSNING: Aftonbladet tror det er salt i såret for svenskene å lese deres eget sportsbilag. Faksimile: Aftonbladet
KREATIV LØSNING: Aftonbladet tror det er salt i såret for svenskene å lese deres eget sportsbilag. Faksimile: Aftonbladet Vis mer

Og vender du over til de neste to sidene, får du se et bilde fra den portugisiske jubelen etter at Ronaldo hadde fullført sitt hattrick. Og midt i klynga - innbytter Josue Pesqueira, som holder en langfinger i været, som et signal til den svenske fansen.

Overskriften på dobbeltsida? «F**K!».

I de mer dyptgående artiklene skriver kommentator Simon Bank dette:

GIKK AV SKAFTET: Portugal-innbytter Pesqueira feiret med fingergest i går kveld. Faksimile: Aftonbladet
GIKK AV SKAFTET: Portugal-innbytter Pesqueira feiret med fingergest i går kveld. Faksimile: Aftonbladet Vis mer

«Zlatan er en fantastisk fotballspiller, men da Cristiano Ronaldo gjorde sine magiske mål, så var det Joao Moutinho som spilte ham fram. Det var ikke Ronaldo som spilte fram til Ronaldo. Sverige stolte ikke på at ti spillere kunne jobbe fram gjennomtenkte pasninger til Ibrahimovic. De ga Zlatan mandat til å forsøke å spille fram Zlatan slik at Zlatan kunne lage mål.»

- Ronaldo enda mer magisk Alle signaler peker nå i retning av at Erik Hamrén får fortsette som landslagssjef. Det synes Aftonbladets Erik Niva er greit nok.

«Sverige tapte ikke VM-plassen i går kveld eller i Lisboa. Vi tapte grepet om den i samme øyeblikk som Alexander Frei dro opp en kule det sto Portugal på - og akkurat nå er det ganske poengløst å sitte og rase over den saken. Portugal er bedre enn Sverige. Cristiano Ronaldo er faktisk enda mer magisk enn Zlatan Ibrahimovic.»

Expressen har vurdert duellen Ronaldo mot Zlatan, og selv om de et annet sted i sportsbilaget skriver at portugiseren «filmer og oppfører seg som en bortskjemt og skammelig diva ganske ofte», så konkluderer den svenske avisa slik resten av verden gjør:

Zlatan var strålende i går. Men Cristiano Ronaldo var et par hakk bedre.

- Zlatan må være med Dagens Nyheter skriver «Inte igjen...» på sin første sportsside. Innholdet på sidene står i stil med konkurrentene:

«Med en annen forbundskaptein er det ikke en gang sikkert at Zlatan Ibrahimovic hadde kommet tilbake til landslaget. De to kapteinene har sammen sørget for at landslaget har hatt noen dager der det har vært løft. Når laget nå falt, er det de to som får ta den verste støyten. Men om Sverige skal ha en sjanse i den kommende EM-kvalifiseringen, må Zlatan være med. Sjansen er større for at han er det så lenge Hamrén fortsetter», skriver Johan Esk i Dagens Nyheter.

ALT ØDELAGT: Expressens hjerte er knust etter VM-nedturen. Faksimile: Expressen
ALT ØDELAGT: Expressens hjerte er knust etter VM-nedturen. Faksimile: Expressen Vis mer