Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Spania reddet på overtid

Sverige hadde Spania i kne

Sverige så ut til å slå Spania på hjemmebane i Stockholm tirsdag, men på overtid dukket Rodrigo opp og sendte Spania til EM-sluttspillet med sin 1-1-scoring.

BARE NESTEN: Marcus Berg sendte Sverige foran, men det holdt ikke helt inn. Foto: NTB/Scanpix
BARE NESTEN: Marcus Berg sendte Sverige foran, men det holdt ikke helt inn. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Dermed fikk svenskene samme resultat mot Spania som det Norge klarte på Ullevaal stadion lørdag.

Marcus Bergs scoring skilte lenge lagene tirsdag, og i mål sto Robin Olsen en praktfull kamp. På overtid røk likevel den svenske seieren. Gjestenes sene scoring sørget for at Spania er klare for neste års EM-sluttspill.

- Å slippe inn i det siste minuttet føles utrolig tungt. Vi gjorde det bra utenom de første minuttene, sa Marcus Berg til C More etter kampen ifølge Aftonbladet.

- Jeg er stolt over vår prestasjon, men også skuffet, sa lagkamerat Kristoffer Olsson.

Sen utligning

Berg så ut til å bli den store helten på Friends Arena. Fem minutter etter hvilen sendte han Sverige i ledelsen.

Robin Quaison slo et innlegg som Berg nikket mot mål fra kort hold. Spanias keeper David de Gea vartet opp med en refleksredning, men ballen havnet til slutt igjen hos Berg. Han satte inn 1-0.

Med til historien hører det at kritikerne stilte spørsmål ved Bergs plass i startoppstillinge foran tirsdagens kamp. Landslagssjef Janne Andersson valgte imidlertid å stole på spissen sin og fikk betalt i form av scoring.

På overtid kom likevel kalddusjen. En spansk corner endte til slutt opp hos Rodrigo. Valencia-spissen fikk en enkel jobb med å sette inn 1-1.

Resultatet i Stockholm gjør at det matematiske håpet for Norge fremdeles er der.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media