- Sverige har aldri vunnet i Wien, så selvsagt må de være favoritter

Erik Hamrén legger presset på Østerrike.

MØTER ØSTERRIKE: Sverige møter i kveld Østerrike i den første EM-kvalifiseringskampen i Wien, og Hamrén mener det er hjemmelaget som er favoritter. Foto: EPA/HANS PUNZ / NTB Scanpix
MØTER ØSTERRIKE: Sverige møter i kveld Østerrike i den første EM-kvalifiseringskampen i Wien, og Hamrén mener det er hjemmelaget som er favoritter. Foto: EPA/HANS PUNZ / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sverige har havnet i en overkommelig gruppe med Russland, Liechtenstein, Østerrike, Montenegro og Moldova. Mandag starter svenskenes vei mot EM i Frankrike når de gjester Østerrike i Wien. Hamrén ser ikke på sitt eget lag som favoritt i åpningen.

- Vi ser på det som at vi har alt å vinne. For dem er det press, man skal vinne på hjemmebane i EM-kvalifisering. Sverige har aldri vunnet i Wien, så selvsagt må de være favoritter, sa Hamrén søndag.

Sverige og Østerrike har spilt hele 34 kamper seg imellom gjennom historien. Det har ofte endt med seier til ett av lagene. 13 ganger har Sverige vunnet, og 16 oppgjør har vippet i Østerrike favør, mens fem har endt uavgjort. Målforskjellen på de 34 møtene er 53-50. Det er derfor duket for et jevnt oppgjør.

- Et bra resultat er en seier og godkjent er ett poeng. Skulle vi tape så er det en lang vei igjen, men vi vil vinne, sa keeper Andreas Isaksson.

Ibrahimovic forskjellen Selv om Hamrén snakker ned sitt eget lag, er det vanskelig å avskrive Sverige så lenge Zlatan Ibrahimovic spiller. Landslagssjefen er glad for å ha PSG-spissen på laget.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer