- Sverige har aldri vunnet i Wien, så selvsagt må de være favoritter

Erik Hamrén legger presset på Østerrike.

MØTER ØSTERRIKE: Sverige møter i kveld Østerrike i den første EM-kvalifiseringskampen i Wien, og Hamrén mener det er hjemmelaget som er favoritter. Foto: EPA/HANS PUNZ / NTB Scanpix
MØTER ØSTERRIKE: Sverige møter i kveld Østerrike i den første EM-kvalifiseringskampen i Wien, og Hamrén mener det er hjemmelaget som er favoritter. Foto: EPA/HANS PUNZ / NTB ScanpixVis mer

Sverige har havnet i en overkommelig gruppe med Russland, Liechtenstein, Østerrike, Montenegro og Moldova. Mandag starter svenskenes vei mot EM i Frankrike når de gjester Østerrike i Wien. Hamrén ser ikke på sitt eget lag som favoritt i åpningen.

- Vi ser på det som at vi har alt å vinne. For dem er det press, man skal vinne på hjemmebane i EM-kvalifisering. Sverige har aldri vunnet i Wien, så selvsagt må de være favoritter, sa Hamrén søndag.

Sverige og Østerrike har spilt hele 34 kamper seg imellom gjennom historien. Det har ofte endt med seier til ett av lagene. 13 ganger har Sverige vunnet, og 16 oppgjør har vippet i Østerrike favør, mens fem har endt uavgjort. Målforskjellen på de 34 møtene er 53-50. Det er derfor duket for et jevnt oppgjør.

- Et bra resultat er en seier og godkjent er ett poeng. Skulle vi tape så er det en lang vei igjen, men vi vil vinne, sa keeper Andreas Isaksson.

Ibrahimovic forskjellen Selv om Hamrén snakker ned sitt eget lag, er det vanskelig å avskrive Sverige så lenge Zlatan Ibrahimovic spiller. Landslagssjefen er glad for å ha PSG-spissen på laget.

- Det er viktig at alle spillerne er i bra form. Så kan Ibrahimovic være den som gjør det ekstra for oss. Han er, som vi sier i Sverige, «grädden på moset», sa Hamrén.

De østerrikske journalistene som var til stede på pressekonferanse stilte den tidligere Rosenborg-treneren flere spørsmål om den svenske stjernespilleren Ibrahimovic. Det er tydelig at det østerrikske folket frykter den tidligere Barcelona-spissen.

- Dere har noen bra spillere offensivt som kan gjør det ekstra. For eksempel David Alaba kan avgjøre kamper, sa Hamrén.

Venstreføtter på høyresiden Hamrén velger trolig en noe uvant variant på høyresiden til Sverige mot Østerrike. På høyre back skal venstrebacken Pierre Bengtsson spille, mens venstrebeinte Jimmy Durmaz spiller foran ham på kanten.

- Offensivt blir det litt annerledes, men defensivt skal jeg klare å gjøre samme jobb, sa Bengtsson.

Sverige kvalifiserte seg ikke til fotball-VM i sommer. Enkle feil ble kostbare for det svenske laget.

- Vi har kanskje ikke hatt den organiseringen som vi burde i enkelte kamper. Når vi har mistet ballen har vi vært i feil posisjoner. Det er noe vi har jobbet med, og jeg håper det blir bedre, sa Isaksson.

(NTB)