Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige havnet i knalltøff gruppe, mens Ronaldo møter Island

«Lett» gruppe for Norges overmenn.

TØFF TREKNING: Sverige har havnet i en meget tøff EM-gruppe.
Foto: HILLERGREN ANDREAS  / Aftonbladet / IBL Bildbyrå
TØFF TREKNING: Sverige har havnet i en meget tøff EM-gruppe. Foto: HILLERGREN ANDREAS / Aftonbladet / IBL Bildbyrå Vis mer

(Dagbladet): Gruppene til sommerens EM-sluttspill, hvor Norge som kjent ikke deltar, er nå trukket.

Svenskene er neppe veldig fornøyde med trekningen, all den tid de har havnet i en av de aller tøffeste gruppene, sammen med knallsterke Belgia og Italia, i tillegg til Irland.

- Trekningen kunne vært bedre. Jeg hadde ønsket meg et annet lag enn Italia, sa Sveriges landslagssjef Erik Hamrén til SVT.

England kan derimot se seg mer fornøyde med trekningen. Roy Hodgsons mannskap møter nabo Wales, med Gareth Bale i spissen, samt Russland og Slovakia.

Også gruppe D er knalltøff på papiret. Der møter regjerende mester Spania sterke nasjoner som Kroatia, Tsjekkia og Tyrkia.

EM-verten Frankrike kan juble over trekningen. De møter Romania, Albania og Sveits. Alt annet enn avansement vil være en enorm fiasko for de franske hjemmeheltene.

Ogå verdensmester Tyskland er storfavoritter i sin gruppe med Ukraina, Polen og Nord-Irland som mottandere.

Lille Island har en god mulighet til å videre. I tillegg til Cristiano Ronaldos Portugal skal Lars Lagerbäcks menn møte Østerrike og Ungarn. I denne gruppa kunne Norge ha havnet i om Per-Mathias Høgmos menn hadde beiseret ungarerne.

Norge kunne med andre ord ha havnet i den presumptivt svakeste gruppa, men den gang ei.

Mesterskapet spilles i Frankrike fra 10. juni til 10. juli. Frankrike og Romania barker sammen i åpningskampen i mesterskapet.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media