EM:

Sverige: I terror-beredskap

Sveriges fotballforbund styrker sikkerheten før hjemmekampen mot Østerrike. - Man må forstå alvoret, sier sikkerhetssjef.

ØKT BEREDSKAP: Friends Arena i Stockholm skal huse landskampen Sverige-Østerrike om en uke. Foto: NTB
ØKT BEREDSKAP: Friends Arena i Stockholm skal huse landskampen Sverige-Østerrike om en uke. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Terrortrusselnivået i Sverige er hevet fra nivå tre til fire på en femtrinnsskala, blant annet etter flere tilfeller av koranbrenning.

Det får det svenske fotballforbundet til å øke sikkerheten foran EM-kvalifiseringskampen mot Østerrike på Friends Arena om ei uke.

Sikkerhetssjef Martin Fredman i det svenske fotballforbundet oppfordrer publikum til å unngå store forsamlinger på vei til og fra arenaen.

- Det er flere grunner til å ikke være i de folkemengdene, sier han til Aftonbladet.

Han presiserer likevel:

- Det er ingenting i vår kontakt med Sikkerhetspolitiet som trekker fram arrangementet eller landslaget som mål. Nivået er allerede veldig høyt sikkerhetsmessig, men vi gjør små justeringer. Det handler om hvordan vi snakker med ansatte som trenger å forstå alvoret i det og være mer på vakt, sier han.

Sikkerhetssjefen forteller også om nye tekniske løsninger og andre tiltak som er satt i verk.

Han oppfordrer også publikum om å komme tidlig til arenaen for å unngå store folkemengder utenfor stadion. Dette også fordi det vil ta lengre tid å inspisere sekker og ting som tas med inn på stadion.

- Grunnlaget er at vi ønsker å holde styr på hvem vi tar med inn i huset vårt og hva de har med seg og beskytte våre besøkende.

Sikkerheten rundt landslaget er også styrket, uten at fotballforbundet vil opplyse om hvilke tiltak som er gjort rundt spillerne.

Også andre stater har merket seg terrortrusselen i Sverige. Storbritannia har nylig justert sine reiseråd for Sverige. De ber alle som skal besøke landet om å være svært forsiktige på offentlige steder, og mener at det er sannsynlig at terrorister vil forsøke å gjennomføre angrep i Sverige.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer