Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige jubler, Canada sliter

Svenskene satser på at «Tre Kronor» kan redde deres OL. I natt ble Tsjekkia slått 2-1, mens Canada sleit seg til knepen seier mot Tyskland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter 5-2 i åpningskampen mot Canada håper svenskene nå at ishockeylaget kan ta gull. Og med kongelige gjester på tribunen skuffet ikke de blågule.

Det ble en tett og fin kamp der Sverige først og fremst kan takke målvakt Tommy Salo for seieren. Tsjekkia vant skuddstatistikken 38-22, men Salo tok 37 av 38 skudd og berget seieren mot de regjerende OL-mestrene.

Dermed kan svenskene se fram mot en kvartfinale mot Hviterussland. Sverige avslutter gruppespillet mot Tyskland natt til tirsdag.

Tsjekkia må ta poeng fra Canada i natt for å bli nummer to i gruppen. Greier de ikke det, er Russland sannsynlig motstander i kvartfinalen. Det blir i så fall en repetisjon av finalen i Nagano for fire år siden.

Canadas stjernelag i ishockey famler etter formen som skal gi det første OL-gull i nasjonalsporten på 50 år. Tyskland ble så vidt slått 3-2 i natt.

I sluttsekundene tok det ventede slaktofferet, som har bare to NHL-spillere i troppen, ut keeperen i jakt på utligningsmål, mens Canadas sportssjef Wayne Gretzky forgjeves prøvde å skjule hvor ydmykende han følte situasjonen.

Både på tribunene og hjemme foran TV-skjermene kom kanadiske ishockeyfans med sterke mishagsytringer.

Etter å ha blitt utspilt av Sverige i den første kampen, holdt Canada på å gå på tidenes smell mot tyskerne. Men spillerne lover bedring.

- Vi kan ikke bruke energi på å gremme oss, eller bry oss om hva folk hjemme tenker om oss. Vi halte i land seieren, men vi vet at vi må spille bedre, og det skal vi gjøre også, sier Joe Sakic.

(NTB)

TØFT:</B> NHL-stjerna Joe Sakic scoret, men Canada-fansen er ikke imponert.
<B>SEIER:</B> Mats Sundin og de svenske gutta feirer mål i natt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!