TRE KJEMPER OM OL: Sverige og Stockholm fikk tirsdag bekreftet av Den internasjonale olympiske komité at de er blant de tre sluttkandidatene til å arrangere vinter-OL i 2026.

 AFP PHOTO / ODD ANDERSEN
TRE KJEMPER OM OL: Sverige og Stockholm fikk tirsdag bekreftet av Den internasjonale olympiske komité at de er blant de tre sluttkandidatene til å arrangere vinter-OL i 2026. AFP PHOTO / ODD ANDERSENVis mer

Sverige kan fortsatt få vinter-OL om åtte år

Er blant de tre sluttkandidatene til å arrangere vinter-OL i 2026.

Sverige og Stockholm fikk tirsdag bekreftet av Den internasjonale olympiske komité at de er blant de tre sluttkandidatene til å arrangere vinter-OL i 2026.

Det bekreftet Richard Brisius fra den svenske OL-delegasjonen overfor TT tirsdag. Listen over sluttkandidatene ble formelt offentliggjort under det pågående IOC-styremøtet i Buenos Aires.

Avgjørelsen lå i kortene da tyrkiske Erzurum ble kuttet fra kandidatlisten til Den internasjonale olympiske komité (IOC) torsdag.

Dermed gjenstår tre kandidater. Det er Stockholm (Sverige), Milano/Cortina d'Ampezzo (Italia) og Calgary (Canada).

I Calgary skal det 13. november gjennomføres en folkeavstemning om byen skal søke OL eller ikke. Meningsmålinger viser at innbyggerne er delt omtrent på midten en drøy måned før det skal avgjøres.

Hvem som skal arrangere vinter-OL i 2026 skulle egentlig avgjøres i september 2019 i Milano, men siden den italienske byen kjemper om lekene skal avgjørelsen offentliggjøres i Lausanne i juni under den 134. IOC-kongressen.