Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

EM-opplegget tas til håndball-VM

Sverige kan tape fem kamper og likevel bli nummer fire. Neste år venter samme opplegg

Spillesystemet i håndball-EM for menn har blitt en stor snakkis.

RØK: De norske gutta røk ut av EM, mens Sverige gikk videre. Paradoksalt nok hadde Norge vunnet flere kamper enn naboen vår i øst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
RØK: De norske gutta røk ut av EM, mens Sverige gikk videre. Paradoksalt nok hadde Norge vunnet flere kamper enn naboen vår i øst. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det er ikke gode nyheter – Norges landslagssjef Christian Berge visste ikke om det – for dem som har slitt med å henge med matematikken rundt mål, innbyrdes oppgjør og lag som har tapt «de rette kampene» og dratt fordel av det i Kroatia de siste ukene:

Fra og med VM neste år (Danmark og Tyskland arrangerer) går Det internasjonale håndballforbundet (IHF) bort fra cuprunder rett etter puljespillet.

Nå skal de tre beste lagene fra hver gruppe over i hovedrunde – som i EM – før de to beste fra hver av de to puljene spiller semifinale.

Forsikring

I VM i fjor røk både Tyskland og Danmark tidlig ut, og IHF velger nå et system som gjør at «stornasjonene» løper mindre risiko og nesten garanteres mange kamper.

- Jeg skjønner at dette er vanskelig, men det er noe med dette systemet i EM som ikke er riktig, blant annet at man kan velge hvilke lag man ønsker å ha med seg videre, sier Norges landslagssjef Christian Berge til NTB.

- Hva med en løsning med puljespill, hovedrunde, kvartfinale semifinale og finale?

- For meg hadde det gått fint med et langt mesterskap. Det kunne kanskje ha vært noe. Jeg likte den tanken, sier Berge.

NTB har bedt IHF om en redegjørelse for reglene i VM framover, men forbundet har ikke svart på henvendelsen. Sannsynligvis faller IHF ned på samme opplegg som i EM.

I VM neste år skal det også spilles en ekstra turnering for lagene plassert fem til åtte. Dette blir en OL-kvalifisering for lekene i Japan i 2020.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!