Sverige koser seg med RBK-tap

HELSINGBORG (Dagbladet.no): «Rosenborg kom ned på jorda etter gledesrus og hovmod på Holmenkollnivå» skriver Expressen dagen etter Rosenborgs 0-2-tap.

Avisa kjører opp den svenske seieren på forsida under tittelen «HIFs trolldomskunst», og skriver at Helsingborg i tillegg ble snytt for en straffe.

Nå satser svenskene på at klubben kan ta igjen de tre poengene til Rosenborg, og kapre tredjeplassen som gir rett til spill i Uefa-cupen.

- Etter stygge 6-1 i Norge var jeg sikker på at Rosenborg kom til å bli toer etter Bayern München og at vi kom til å bli desidert jumbo. Nå lurer jeg på om det egentlig er så stor forskjell på Paris, Rosenborg og oss. Vi skal krige for å ikke bli jumbo, sier stopper Jozo Matovac.

Bånnkarakterer

I Dagbladet i dag er Ørjan Berg RBKs bestemann med en sekser. I Expressen får både han og Frode Johnsen bånnkarakteren 1.

Aftonbladet skriver om «den sensasjonelle 2-0 seieren mot de norske mestrene Rosenborg», og slipper til en meget fornøyd HIF-trener Nanne Bergstrand:

- En revansje for svensk klubbfotball, definitivt. Seier her, da kan vi ikke være så jævlig dårlige som alle sa tidligere. Og så er det deilig at vi slår nettopp Rosenborg. Nordmennene har en viss sjølgodhet, sier han.

Ikke helt rettferdig

Regionavisa Sydsvenska Dagbladet er mer positiv til Rosenborgs innsats.

- Resultatet var ikke helt rettferdig med tanke på det periodevis kompakte spillovertaket Rosenborg hadde fram til utvisningen.

Avisas kommentator skriver også om hvordan Sverige bør slutte å le av norske påfunn: «Altfor lenge tittet vi med en storebrors ignoranse på lillebrors tafatte forsøk. Men i dag kan også den norske fotballen slå seg på brystet», skriver kommentatoren og ramser opp Norges OL-suksesser helt fram til fotballjentenes gull i Sydney.

Seieren i går registreres med voldsom stolthet:

«Dette var ikke hvilken som helst skalp, motstanderen var ikke et nordisk lag av samme klasse som HIF. Seieren over Rosenborg er en stor meritt, for nordmennene har potensialet. Men seieren viste at svenske lag kan».