HER SKJER DET:
Marcus Hellner (f.h) blir passert av Emil Jönsson (f.v.) og Calle Halfvarsson. Dermed gikk han glipp av en finaleplass.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HER SKJER DET: Marcus Hellner (f.h) blir passert av Emil Jönsson (f.v.) og Calle Halfvarsson. Dermed gikk han glipp av en finaleplass. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpixVis mer

Sverige kunne gjort som Norge - men tok ikke sjansen

- Det er klart jeg hadde takket og tatt imot, sier Hellner.

(Dagbladet): En av de store snakkisene etter dagens sprint var hvordan de norske jentene ble enige innad i laget om å hjelpe den som lå høyest i Tour de Ski-sammendraget så godt det lot seg gjøre. Ingvild Flugstad Østberg hjalp Krisin Størmer Steira til finaleplass ved å bremse like før mål.

De svenske herrene kunne gjort akkurat det samme da de effektivt holdt unna for Petter Northug som ikke fikk finaleplass. Marcus Hellner ligger best an av svenskene i sammendraget, og vill vært klar for finalen om han ble blant de to beste. I stedet ble han passert av både Emil Jönsson og Calle Halfvarsson like før mål.

Sluttiden til Hellner holdt ikke til finale.

- Vi konkurrerer for oss selv. Det er en individuell sport og de vil gjøre sine løp. Men det er klart at jeg hadde takket og tatt imot om jeg hadde fått muligheten, sier Hellner til SVT ifølge Expressen.

Selv sier Emil Jönsson dette om situasjonen:

- Det dere tenker på er vel når jeg kjørte forbi Hellner. Men da hadde han fått nok bonussekunder så det holdt. Det var så tett bak at jeg ikke våget å slippe ham forbi.