HATTRICK-HELT: Sveriges Loui Eriksson sørget for tre mål i 8-1-nedsablingen av Litauen i hockey-VM i kveld.
Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB Scanpix
HATTRICK-HELT: Sveriges Loui Eriksson sørget for tre mål i 8-1-nedsablingen av Litauen i hockey-VM i kveld. Foto: Fredrik Sandberg / TT / NTB ScanpixVis mer

Sverige lekte seg til 8-1 i hockey-VM

Og USA banket Russland.

USA kom fra en knepen seier over Norge og tok seg også av regjerende VM-vinner Russland i ishockey-VM mandag. Det ble 4-2 til slutt.

Amerikanerne kom best i gang og tok ledelsen 1-0 i 1. periode ved Trevor Lewis. Målet var LA Kings-spillerens andre i turneringen.

I midtperioden kom Russland tilbake, og Anton Belov sto for utligningen. Etter 6.22 fikk amerikanerne mulighet til å spille 5 mot 3. Det endte med at den skyteglade Boston Bruins-backen Torey Krug gjorde 2-1.

Tidlig i siste periode økte Marc Arcobello til 3-1 og resten av kampen bar preg av at russerne måtte jage og amerikanerne kunne kontrollere. Sergej Plotnikov reduserte til 2-3 med litt 3,41 igjen av kampen. Men nærmere kom derimot ikke Oleg Znaroks menn.

Brock Nelson fikk æren av å sette 4-2-målet i åpent mål med ni sekunder igjen av kampen. Dermed er USA ubeseiret på tre kamper i Norges gruppe.

I gruppe A i Praha holdt Sverige lekestue med Latvia og ga seg ikke før det sto 8-1 på tavla.

Pär Mårts gutter er også ubeseiret selv om det bare ble seier etter forlengning i den første kampen mot Tsjekkia.

Loui Eriksson scoret tre av målene mot Latvia mandag, mens Filip Forsberg (straffe), Oscar Möller, Jacob Josefson, Joel Lundqvist og Victor Rask stor for de andre svenske målene.

(NTB)