- Sverige må ha flaks

Ole Gunnar Solskjærs VM-hjerte banker for Brasil og Beckham. Han tror Sverige trenger flaks.

- Det blir spennende med David. Det er ikke lett for ham etter å ha vært ute i snart to måneder, men om noen skal klare det, så er det ham. Beckham er veldig letttrent og alltid den som løper mest på de første treningene våre i oppkjøringen, sier Ole Gunnar Solskjær til NTB.

Solskjær skulle gjerne vært der selv, men han må nøye seg med TV-titting under VM-sluttspillet.

- Like etter at vi var slått ut av kvalifiseringen, hadde jeg ingen lyst til å følge mesterskapet i det hele tatt. Men det er noe spesielt med VM, og nå pirrer det litt i meg også, sier Solskjær.

Hans første varme VM-minne kom i 1982 og het Zico. Da den brasilianske balleleganten driblet rundt på de spanske arenaene, men ble slått ut i mellomspillet, var Solskjær bare sju år gammel.

- Favorittene heter Argentina og Frankrike. Men det er noe som sier meg at Brasil vinner denne gangen. De, og Italia, er så godt som ikke nevnt.

Følger lagkameratene

Solskjær har spilt mot en lang rekke av VM-profilene. Foran VM gleder han seg mest til å se hvordan lagkameratene i Manchester United gjør det. Det kan sjekke inn ferske verdensmestrer når United starter treningen igjen 10. juli.

- Juan Sebastian Veron (Argentina) er en fantastisk spiller. Han liker å dominere store kamper. Fabien Barthez (Frankrike) er også en mann for de store anledningene. Ingenting biter på ham, og han blir aldri nervøs.

Beckham, Wes Brown, Paul Scholes, Nicky Butt (alle England), Diego Forlan (Uruguay), Mikael Silvestre (Frankrike) og Quinton Fortune (Sør-Afrika) er de andre sju VM-deltakerne fra Solskjærs klubb.

Spår svensk trøbbel

Sverige åpner mot England 2. juni.

- Dette er en vanvittig hard gruppe (Nigeria og Argentina i tillegg), og for at svenskene skal gå videre, må de ha en god porsjon flaks. Den første kampen kommer nok til å avgjøre mye.

Solskjær merker at Sven-Göran Erikssons inntreden har gledet de engelske spillerne.

- Jeg føler at United-spillerne nå lettere reiser til landskamp. Jeg har stor sans for hva Eriksson har fått til, men dessverre er England rammet av skader på nøkkelspillere, sier Ole Gunnar Solskjær.

Om vel fire år kan han komme til å avslutte karrieren med VM-spill i Tyskland.

- Nå ser jeg bare to år fram og mot et EM. Min kontrakt med Manchester United går ut sommeren 2006. Da kan jeg kanskje også få et VM til, men det er langt dit og mye kan skje. Jeg vil være en gammel mann (33) da, sier Ole Gunnar Solskjær spøkefullt.

(NTB)

IKKE TIL VM:</B> Steffen Iversen og Solskjær jublet over 3-0 mot VM-klare Japan. Under mesterskapet sitter Norge hjemme.