Sverige må trene myntkast

Vel er den svenske krona historisk svak, men dette er uhørt. Tirsdag ble Tre Kronor slått av en rubel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sveriges ishockeyhelter tapte sin første kamp i Baltica Cup på ukonvensjonelt vis. Et myntkast ga Tsjekkia seieren.

- Den største skandale i turneringens 35-årige historie. Vi kan bare beklage, sa beskjemmede arrangører, og Sverige avsto fra å legge inn protest.

Da det sto uavgjort 3-3 etter tre perioder og fem minutters forlegning, mente den russiske dommeren Sergej Semenov nemlig at kampen var over. Avgjørelse i straffeslagkonkurranse hadde han aldri hørt om, og han jaget lagene av isen.

Heller ikke i sekretariatet var man oppdatert på turneringsformatet, der det er poengfordeling som i svensk eliteserie. Alle kamper skal ha en vinner, men ved avgjørelse i forlengning eller på straffer gis det to poeng til vinnerne og ett til taperne.

Da overdommeren omsider grep inn, hadde spillerne allerede skiftet. Dermed ble de to lagenes ledere enige om å la avgjørelsen falle ved myntkast. En 5-rubel ble brakt til veie, og i korridorene på Luzjniki-hallen valgte tsjekkerne rett - siden med ørnen.

- En bisarr måte å avgjøre kampen. Nå får vi vel trene på myntkasting, sa Sveriges manager Anders Hedberg.

(NTB-TT)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer