Sverige mistet 6-0-seier

Sveriges U21-landslag slo San Marino enkelt - trodde de. Nå er de fratatt seieren, og både EM- og OL-plassen kan ryke.

Fredag vant de svenske talentene enkelt 6-0 mot San Marino i EM-kvalifiskampen i Trolhättan. AIK-spilleren Stefan Ishizaki var blant målscorerne. Men han hadde gult kort fra to tidligere EM-kamper, og skulle stått over. Det samme gjaldt Djurgårdens Babis Stefanidis, som satt på den svenske benken.

Nå har Uefa fratatt Sverige seieren. San Marino blir gitt seieren og målforskjellen satt til 0-3.

Flaut i seg selv, men aller verst for svenskene: Tapet kan koste Sverige U21-EM, som igjen er kvalifisering til OL i Athen.

- Dette er pinlig og flaut, sier Sune Hellströmer generalsekretær i det svenske fotballforbundet til Expressen.

U21-landslagets trener Torbjörn Nilsson sier til Aftonbladet at laget har bestemt seg for å glemme kjempeblunderen og heller se framover. For de har fortsatt sjansen til å kvalifisere seg til EM.

- Man kan se dette på mange forskjellige måter, vi har valgt å se på hva det betyr for framtida. Vi har lagt det bak oss. Vi kan bare tenke: Hvordan kan vi gå videre nå? Det kan vi gjøre ved å vinne to kamper, med riktig resultat da kan vi bli gruppevinner. Slik ser vi det.

I kveld møter Sverige U21 Polen borte. Skal vi tippe at de sjekker gamle kampfakta før de setter opp laget?

UTESTENGT:</B> Stefan Ishizaki (i midten) skulle ikke spilt mot San Marino på grunn av gule kort. Her gratuleres han etter at han ble matchvinner mot Norge i fjor vår.