Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige nekter å kjøpe Norges forklaring på smørekrisa

Har en helt annen teori.

 TVILER:  Rikard Grip har ingen tro på den norske forklaringen på smørebommen. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix
TVILER: Rikard Grip har ingen tro på den norske forklaringen på smørebommen. Foto: Maja Suslin / TT / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag hevdet det norske smøreteamet at Norge ikke har hatt tilgang på det beste utstyret under Sotsji-OL. Det skal være årsaken til alle smørekrisa.

Den svenske landslagstreneren Rikard Grip  tviler på den norske forklaringen:

- Det tror jeg ikke noe på. Jeg tror vi har brukt ulike produkter hver dag. Jeg nekter å tro at vi har ti produkter Norge ikke har og som er bedre enn deres utstyr, sier Grip til Expressen.

Grip tror heller det handler om strukturen på skia enn produktene Norge hevder de ikke har.

-  Slipen på skia har vært nøkkelen her. Det er den som gjør den store forskjellen. Har du ikke en slip som fungerer, spiller det ingen rolle hva du putter under skia, hevder Grip.

I går brukte Petter Northug ski som ikke var slipt av Norges Sotsji-team, men av fabrikken. Skia var de beste nordmennene har hatt de siste dagene.

- Det høres ut som slipen kan være en forklaring. Vi hadde det samme problemet i VM i 2011. Vi vet hvor små marginer det er og hvor vanskelig det kan være, sier Grip til Expressen.

Hele Norges coronakart