Sverige protesterer

Sverige har lagt inn protest etter at Fridolina Rolfö fikk gult kort i lørdagens kvartfinale mot Tyskland i fotball-VM.

PROTESTERER: Sverige har valgt å protestere på et gult kort som Fridolina Rolfö mottok i seieren mot Tyskland. Foto: AP Photo / David Vincent / NTB Scanpix
PROTESTERER: Sverige har valgt å protestere på et gult kort som Fridolina Rolfö mottok i seieren mot Tyskland. Foto: AP Photo / David Vincent / NTB ScanpixVis mer

Rolfö fikk gult kort i kvartfinalen mot Tyskland lørdag. Svenskene vant 2-1, men et skår i gleden var at nøkkelspiller Fridolina Rolfö fikk sitt andre gule kort i mesterskapet.

Det var 25-åringens andre gule kort i mesterskapet, og dermed må hun stå over neste kamp, det vil si VM-semifinalen mot Nederland. Angrepsspilleren har vært med i samtlige av Sveriges kamper så langt i mesterskapet og scoret ett mål.

Sverige mener kortet var av det svært billige slaget og har nå sendt inn protest i håp om at kortet strykes.

- Det har vi gjort. Ifølge regelverket står det klart og tydelig at man ikke kan protestere på en dommeravgjørelse på banen. Men vi har likevel sendt inn vår klage til disiplinærkomiteen, vi ønsker at de skal se på avgjørelsen. Så får vi se hvordan det går, sier landslagssjef Marika Domanski Lyfors.

Lyfors innrømmer at de ikke har store forventninger til at kortet blir omgjort, men sier dette er en prinsippsak.

- Dersom det kun er en promilles sjans at de ser på det så … Vi vil også markere vår mening.

Når de kan forvente et svar fra FIFA er ikke kjent. Semifinalen mot Nederland spilles onsdag.