Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Sverige protesterte mot Ingvild Flugstad Østberg

- Hun sperrer Stina.

PROTESTERER: Maiken Caspersen Falla og Ingvid Flugstad Østberg feirer dobbeltseieren i mål, mens Stina Nilsson sitter i snøen. Nå har Sverige levert protest på Østberg etter sprinten.
Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix
PROTESTERER: Maiken Caspersen Falla og Ingvid Flugstad Østberg feirer dobbeltseieren i mål, mens Stina Nilsson sitter i snøen. Nå har Sverige levert protest på Østberg etter sprinten. Foto: Soren Andersson/TT / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Sverige leverte inn protest mot Ingvild Flugstad Østberg etter sprinten i Stockholm. Det var et takk for sist fra forrige ukes sprint i Drammen, der Stina Nilsson ble disket fra tredjeplassen

Protesten er ifølge Expressen ikke tatt til følge. 

- Ja, den er avslått. Ingen regler er brutt, sier Sveriges damelandslagstrener, Mattias Persson til avisa. 

- Vi er ikke fornøyd med avgjørelsen på noe som helst slags måte, men vi har i hvert fall fått vist vår misnøye, fortsetter han.

Hadde Stina Nilsson hatt med seg de tjue poengene hun mistet med diskvalifikasjonen, ville hun fortsatt leder sprintverdenscupen. Nå ligger hun på tredjeplass

- Det er absolutt ingen forskjell fra hvordan Stina gikk i Drammen. Jeg mener det er utrolig viktig at man er konsekvent fra helg til helg. Hun sperrer bort Stina der, det er så soleklart som det kan få blitt for meg, sier den svenske landslagssjefen Rikard Grip til SVT.

Den vanligvis så sindige svenske landslagssjefen er åpenbart provosert, og sparer ikke på kruttet i minuttene etter målgang. Det gjør heller ikke de andre svenske landslagsjentene. 

- Jeg syns det er litt rart. Reglene gjelder for noen, mens de ikke gjelder for andre, sier Jennie Öberg ifølge Expressen

Verken Nilsson eller Grip var særlig imponerte over diskingen i Drammen, men nå vil de altså gi Ingvild samme skjebne. 

- Jeg følte jeg tapte ganske mye der, sier Stina Nilsson til SVT, men er fornøyd med sitt eget løp. 

- Jeg vil ikke være bitter, men reglene skal være like for alle. Men jeg legger meg ikke oppi det der. Jeg er uansett fornøyd, sier hun. 

Ingvild Flugstad Østberg var ydmyk overfor Expressen da hun ble konfrontert med protesten etter løpet. 

- Jeg har ikke sett situasjonen, men om jeg har gjort noe galt bør jeg straffes for det på lik linje med alle andre, sier hun til avisa.

Men da hun senere får se videobildene av det som var protestgrunnlaget er hun mindre imøtekommende. 

- For det der? Herregud. Seriøst? 

Det gjenstår fire sprinter i verdenscupen i år. Seks poeng skiller mellom Maiken Caspersen Falla og Stina Nilsson i sprintcupen. Innimellom de to er Ingvild Flugstad Østberg, to poeng foran Nilsson.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media