Ishockey-VM

Sverige raser: - Drittunger!

Det koker i nabolandet etter VM-sjokket torsdag kveld.

FIASKO: Sveriges trener Sam Hallam ledet laget til nok en VM-skuffelse. Foto: NTB
FIASKO: Sveriges trener Sam Hallam ledet laget til nok en VM-skuffelse. Foto: NTB Vis mer
Publisert

På sensasjonelt vis røk Sverige ut av VM i ishockey for hjemmenasjonen Latvia. Det var første gang på 14 år at Sverige taper for Latvia, de var store favoritter også i torsdagens kamp.

Kvartfinalefiaskoen blir slått stort opp - sinnet koker hos våre naboer.

Jonas Bergqvist, mannen med nest flest kamper for Tre Kronor, er en av de som fyrer løs mot laget.

- Tre Kronor spiller sju kamper i grunnserien. Ingen spillere jubler når de gjør mål. De viser meg hvilken lidenskap de har for ishockeyen. I kvartfinalen møter de et lag som lever på lidenskap. Da er resultatet selvskrevent for meg. Akkurat nå kjenner jeg at de er jævla drittunger. Dere tok ikke sjansen da dere hadde den, skriver Bergqvist på Twitter.

Sverige raser: - Drittunger!

Ishockeyekspert i C More, Sanny Lindström, er heller ikke nådig i sin kritikk.

Annonse

- Det er fullstendig uakseptabelt. Jeg kommer aldri til å akseptere et svensk lag som ryker ut i kvartfinalen av et VM. Aldri. Den som leter etter bortforklaringer lyver for seg selv, skriver han i en kommentar hos Expressen.

Tidligere undertøysmodell, og nå bokser Arabella Del Busso skaper nye overskrifter i forkant av en boksekamp. Vis mer

- Vi ville gå hele veien, å ryke i en kvartfinale er ikke godkjent, det er en stor skuffelse, erkjenner Sverige-spiller Timothy Liljegren til Expressen.

- Man er først og fremst skuffet over seg selv. Man må se seg i speilet. Det er utrolig kjedelig at denne reisen tar slutt nå, fortviler lagkaptein Jakob Silfverberg til SVT.

Svenskene har hatt en rekke skuffende mesterskap de siste åra. Sist de tok medalje var i 2018, da vant de gull. På 2010-tallet tok de hele tre VM-gull.

Norge endte for øvrig som nummer 12 i mesterskapet, og beholdt dermed sin plass i A-VM.

Det store høydepunktet var sjokkseieren mot Canada på straffeslag.

Latvia møter nettopp Canada i semifinalen. Canada sikret plassen med å slå Finland torsdag. I den andre kvartfinalen møtes Tyskland og USA.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer