Anne Kjersti Kalvå vant sin første verdenscupseier!

Sverige raser. Juryen freder Kalvå

Anne Kjersti Kalvå vant karrierens første verdenscupseier på 20-kilometeren i Lahti, men Teodor Peterson, langrennsekspert for svensk Viaplay, mener at Kalvå bør diskes. Martin Johnsrud Sundby er ikke enig.

BEST: Anne Kjersti Kalvaa vant i Lahti i dag foran Jonna Sundling og Katherina Hennig. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB
BEST: Anne Kjersti Kalvaa vant i Lahti i dag foran Jonna Sundling og Katherina Hennig. Foto: Heikki Saukkomaa / Lehtikuva / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • SISTE: Anne Kjersti Kalvå blir ikke disket

Anne Kjersti Kalvå banket all motstand i verdenscupavslutningen i Lahti og kapret karrierens første verdenscupseier. Jonna Sundling og Katharina Hennig var nærmest og ble nr. 2 og 3.

Kapasitetsløperne Ebba Andersson, Kerttu Niskanen og Frida Karlsson ble nr. 4, 5 og 6, mens Heidi Weng fikk en opptur på 7. plass.

- Det føles helt vilt. Det kroner en vanvittig bra sesong. Jeg hadde så gode ski i dag og følte meg vanvittig bra, sier Kalvå til Viaplay.

I Sverige snakkes det imidlertid om at Kalvå burde diskes, for det som påstås å være skøytetak.

- Det er soleklar disking, sier Teodor Peterson, langrennsekspert for svensk Viaplay, under kanalens sending.

Han utdyper:

- Jeg reagerer på at Kalvå fikk en luke utfor. Ser man på hva som skjer, så går Kalvå på innsiden og bruker både høyre og venstre ski på en ulovlig måte. Hun skøyter og får en luke som blir avgjørende. Dette er ikke lov, mener han.

Sundby uenig

Den svenske langrennslegenden Johan Olsson er enig og oppfordrer den svenske landslagsledelsen til å undersøke bildene og be FIS-juryen vurdere om dette er et regelbrudd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer