Sverige raser: - Respektløst

Svenskene reagerer på TV-kameraene etter Frida Karlssons kollaps.

KOLLAPSET: Frida Karlsson kollapset etter målgang i Tour de Ski. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet
KOLLAPSET: Frida Karlsson kollapset etter målgang i Tour de Ski. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

VAL DI FIEMME/OSLO (Dagbladet): Frida Karlsson (23) kollapset etter kraftanstrengelsen opp Alpe Cermis på Tour de Skis siste dag. Svensken ble nummer 12 på etappen, men vant likevel Touren sammenlagt.

Da Karlsson falt sammen i målområdet flokket flere TV-kameraer seg rundt den utslitte svensken. Det får Karlssons lagvenninner til å reagere:

- Jeg rykket i Doris (FIS-koordinator) slik at hun skulle si fra til media. Det er respektløst å ikke la henne hente seg inn igjen, sier Moa Ilar til Expressen.

BÅRET BORT: Frida Karlsson kollapset etter målgang. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet
BÅRET BORT: Frida Karlsson kollapset etter målgang. Foto: Thomas Haarstad / Dagbladet Vis mer

Ilar - som ble nummer 34 på etappen - dro paralleller til episoden da Christian Eriksen kollapset under fotball-EM i 2021.

- Det er samme som med fotballspilleren. Man viser bildene litt for lenge, mener Ilar.

Det siste fra den svenske leiren er at Karlsson etter forholdende ha det bra. Hun ble fraktet bort på båre, men er nå på beina igjen.

- Hun mistet bevisstheten i ett minutt. Jeg fikk ikke kontakt med henne. Hun sluknet, men pustet, sier Sverige-sjef Stefan Thomsen til Dagbladet.

REAGERTE PÅ BILDENE: TV2-ekspert Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
REAGERTE PÅ BILDENE: TV2-ekspert Petter Northug. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

Northug raste

Mens Karlsson fikk behandling, gikk premieseremonien som planlagt. Eller det vil si: Plassen øverst på pallen, der Karlsson skulle motta det synlige beviset på sammenlagtseieren, sto tom.

Arrangøren valgte tilsynelatende å dele ut premiene og spille den svenske nasjonalsangen uten at vinneren var på plass. Det fikk TV2-ekspert Petter Northug til å steile.

- Hva er det som skjer!? Her er det seiersseremoni, med Sveriges nasjonalsang uten Frida Karlsson på toppen pallen, sa Northug.

Han fortsatte:

- Dette er ikke bra. Her burde arrangøren ha ventet til Frida kom til hektene. Kanskje en gang i livet du får oppleve dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer