Nations League

Sverige raser

Sverige-trener Janne Andersson er nok en gang rasende på dommerne.

LITE FORNØYD: Janne Andersson er ikke fornøyd med dømmingen i kampen mot Serbia i Nations League. Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters / NTB
LITE FORNØYD: Janne Andersson er ikke fornøyd med dømmingen i kampen mot Serbia i Nations League. Foto: Marcelo Del Pozo / Reuters / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Sverige - Serbia 0-1 (0-1)

Sverige gikk på et skuffende tap for Serbia i Nations League torsdag kveld.

Det betyr at svenskene står med bare 3 poeng på like mange kamper.

Etter kampen mot Norge var Sveriges landslagssjef Janne Andersson rasende på dommeren etter at Morten Thorsby fikk det svenskene mener var et billig straffespark.

- Den straffen er fullstendig horribel. Om man har VAR og fortsatt dømmer straffe, så skjønner jeg ikke hvorfor man har VAR. Det er helt horribelt. Unnskyld, jeg skal ikke banne, men hvordan i helvete kan det bli straffe? spurte en rasende Andersson i et intervju med TV 2.

Etter tapet for Serbia var Andersson nok en gang ute og stilte spørsmål ved dømmingen.

Han mener Serbia var heldige som slapp unna et rødt kort da Robin Quaison ble felt bakfra en drøy time ut i kampen. Serbias midtstopper Strahinja Pavlovic kom seg unna situasjonen med en advarsel, og Sverige fikk et frispark som endte i ingenting.

SNYTT: Janne Andersson mener Serbia var heldige som unngikk rødt kort da Robin Quaison ble felt. Her i duell med midtbanespiller Nemanja Radonjic. Foto: Jonas Ekstromer / AFP / NTB
SNYTT: Janne Andersson mener Serbia var heldige som unngikk rødt kort da Robin Quaison ble felt. Her i duell med midtbanespiller Nemanja Radonjic. Foto: Jonas Ekstromer / AFP / NTB Vis mer

- Live mener jeg det burde vært mer enn bare gult. Staben min er kanskje partiske, men de mener også at det er rødt kort, sier han ifølge Expressen.

- Jeg vet ikke hvordan de gjør det, men de sa at de hadde sjekket VAR, men jeg er skeptisk.

Det er ikke bare utvisningssituasjonen som irriterer Andersson. Han mener det burde blitt lagt til mer tilleggstid.

- Jeg orker ikke at de ikke kan klokka. Det er masse bytter i andre omgang. Da skal det legges til flere minutter.

Likevel vil han ikke legge all skylden på dommerne.

- Det er sjelden man synes de er kjempebra. Er det et rødt kort, så blir det avgjørende. Søndag var det en straffe som ikke var straffe. Det er viktige beslutninger, men jeg vil ikke skylde på det, avslutter han.

Søndag møtes Norge og Sverige til nok et nabooppgjør, denne gangen på Ullevaal stadion. Norge kom seirende ut av det første oppgjøret 2-1 etter en Erling Braut Haaland-dobbel.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer