Håndball-VM

Sverige raser

Svensk sinne mot sitt eget VM. Også fra Danmark hagler kritikken.

FRUSTRERTE: Sveriges Oscar Bergendahl og Felix Claar etter semifinaletapet mot Frankrike. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP
FRUSTRERTE: Sveriges Oscar Bergendahl og Felix Claar etter semifinaletapet mot Frankrike. Foto: Jonathan NACKSTRAND / AFP Vis mer
Publisert

GDANSK/OSLO (Dagbladet): Håndball-VM endte i skuffelse for Sverige. Med stjernespiller Jim Gottfridsson ute med skade tapte de både semifinale bronsefinale foran hjemmefansen i Stockholm.

Dagen etter at VM-festen var over avslører Aftonbladet at flere av de svenske spillerne er rasende på forholdene i sitt eget VM.

Verste noensinne

Sverige spilte gruppespill og hovedrunde i Göteborg. Aftonbladet hevder å ha kilder i spillergruppa på at spillerne var svært misfornøyde med maten de ble servert i Göteborg.

- Den verste maten på et mesterskap noensinne. Under enhver kritikk, beskriver en kilde til avisa.

KULT: De norske håndballgutta lar seg imponere av Spania sin promo til VM. Video: Rødt Kort / RFE Balonmano Vis mer

Den svenske troppen skal ha blitt servert samme fiskerett 12 dager på rad. Maten beskrives som verre enn halvfabrikata, og det skrives at spillerne måtte dra på gatekjøkken i nærheten av hotellet for å spise seg mette.

Spillerne skal ifølge avisa også være sinte for at billettene de fikk til venner og familie i finalespillet i Stockholm var på «spøkelsesseksjonen» i Tele 2 Arena.

Det var billettene arrangøren slet med å selge ut, siden plassene er så langt unna banen at man gjerne må følge med på storskjermen i hallen for å få med seg hva som skjer.

Ifølge Aftonbladet forbereder Sveriges landslag en mail til VM-organisasjonen med flere punkter de er misfornøyde med.

Danmark hiver seg på

Ifølge avisa skal også verdensmester Danmark være enige i flere av punktene. De spilte i Malmö, Stockholm og én kamp i Gdansk.

Til DR sier Danmarks forsvarssjef Henrik Møllgaard at det er det dårligst arrangerte mesterskapet på 20 år. Han klager på hotellene, maten, dårlig Internett og lang reisevei.

Mesterskapet var delt mellom Sverige og Polen.

IMPONERT: De norske landslagsgutta blir imponert over en svensk håndballspiller. Video: RPIF Linköping Vis mer

Norge fornøyde

Norge, som tapte mot Spania i kvartfinale, spilte sju av sine ni VM-kamper i Polen. Tre i Kraków, tre i Katowice, én i Gdansk, samt to plasseringskamper i Stockholm.

Norge uttrykte frustrasjon over at de hadde mange reisedager og få hviledager, noe som gikk ut over sportslig rettferdighet.

Dagbladet spurte flere ganger både trener Jonas Wille og spillerne om fasilitetene, samtlige ganger uttrykte Norge at de var fornøyde.

Det budskapet gjentar pressesjef Lars Kvam.

- Vi kan absolutt ikke klage på maten eller forholdene verken i Polen eller Sverige. Heller tvert imot, vil jeg si. Veldig ålreite hoteller og måltider i alle byene vi var innom, skriver Kvam i en melding til Dagbladet mandag.

Den svenske VM-sjefen varslet søndag at svensk håndball gjør en gevinst på cirka ti millioner på VM.

- Når det gjelder landslaget og det de klager på vil vi gjøre en vurdering sammen med dem. Nå kan jeg ikke kommentere noe, vi må få all informasjon på bordet, sier VM-sjef Krister Bergström til Aftonbladet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer