Sverige reagerer: - Trenger et mirakel

Diskusjonen rundt et Northug-comeback har funnet veien over svenskegrensa.

I FORM: Petter Northug viste gode tendenser i langrennssporet sist helg. Foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / NTB
I FORM: Petter Northug viste gode tendenser i langrennssporet sist helg. Foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com / NTB Vis mer
Publisert

Petter Northug (38) gikk sist helg sitt første ordinære løp i langrenn på over fem år da han gikk inn til en svært imponerende andreplass i Norgescupen på Nes.

Da ble naturligvis et Northug-comeback i VM tema over det ganske land i dagene som fulgte.

Langrennskongen kommenterte selv sjansene for å se «Mosvik-ekspressen» i VM etter sjokkresultatet.

- Prosentene øker etter et sånt løp. Når kroppen responderer så j … bra og hodet er påskrudd, får jeg enda mer motivasjon. Planen for i vinter er lagt, men jeg skal ta en ordentlig vurdering til våren. Om jeg kjenner på lysten og er motivert, er det aktuelt, sa Northug til Adressa.

Men Northug imponerte ikke bare seg selv.

Landslagssjef Eirik Myhr Nossum åpnet også for å se langløperen på start under VM i Trondheim neste år.

- Mektig imponert, klart han er aktuell for både femmila i verdenscupen i Holmenkollen i mars, men også VM i Trondheim neste år, sa landslagstrener Eirik Myhr Nossum til VG etter løpet i Norgescupen.

KLAR BESKJED: Slik vurderer landslagsgutta Petter Northugs VM-sjanser. Video: Løkås/Cederblad Vis mer

Diskusjonen går ikke bare her hjemme i Norge, også svenskene har nå dratt opp tematikken. Northugs tidligere erkerival Calle Halfvarsson tror ikke det er sannsynlig med trønderen på startstreken i Trondheim.

- Nei, det tror jeg ikke. Dessverre. Det hadde vært kult å ha med Petter i et nytt VM, men det skal utrolig mye til. Da skal nok mange av de gode norske utøverne være ute med sykdom. Det må nok et mirakel til for at Petter skal nå et mesterskap på hjemmebane med så mange gode norske utøvere, forteller den svenske rivalen til SVT.

Han får støtte fra lagkamerat William Poromaa.

- Det er en lang vei, det må vi være så ærlige å si. De har et utrolig sterkt lag, men det er klart at resultatet han gjorde nå i helga var utrolig imponerende. Man blir glad på hans vegne, han kriger på. Jeg har ikke møtt Petter så jeg håper han tar seg til VM så jeg får møte ham, sier Poromaa.

Den svenske stjerna Frida Karlsson tror det hadde vært positivt for langrennssporten.

- Han er jo født i feil land for å gå seg inn på det laget. Det er veldig kult for sporten og interessen. Han er fortsatt en av Norges store navn, forteller Frida Karlsson til den svenske kanalen.

I helga har langrennssirkuset forflyttet seg til Canada og Canmore. Fredag kveld står 10 km fristil på programmet, kvinnene går i gang klokka 18.40 mens herrene går 20.45.