Sverige reagerer: - Trist

Den amerikanske langrennsprofilen Jessie Diggins (32) får varm støtte fra sine svenske skikolleger etter at hun åpnet opp om spiseforstyrrelser.

GOD SOM GULL: Det svenske langrennslandslaget hyller Jessie Diggins. Her er den amerikanske kvinnen sammen med Frida Karlsson og Ebba Andersson etter 10 kilometeren i årets VM. Foto: NTB
GOD SOM GULL: Det svenske langrennslandslaget hyller Jessie Diggins. Her er den amerikanske kvinnen sammen med Frida Karlsson og Ebba Andersson etter 10 kilometeren i årets VM. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Diggins har tidligere vært åpen om at hun også sleit med spiseforstyrrelser tidlig i karrieren. I et innlegg på Instagram meddelte Diggins mandag at hun har fått et tilbakefall.

- Dette er ikke lett for meg, men det er noe jeg ønsker å dele med dere. I sommer, etter 12 år på et godt sted helsemessig, har jeg slitt med spiseforstyrrelsen min. Du ønsker ikke å påføre smerte, stress og bekymring til menneskene du elsker, og de som elsker deg, men jeg visste at jeg måtte fortelle dem, sa en åpenhjertig Diggins.

Dagens gullvinner Jessie Diggins endte i tårer under et intervju med NRK. Video: NRK Vis mer

32-åringen får støtte fra flere av de svenske langrennsprofilene, som for tida er på høydesamling i italienske Livigno.

- Først og fremst synes jeg det er sterkt av å henne å åpne seg opp. Veien til toppen er ikke lett. Alle kjemper sine kamper, enten det er mot skader eller spiseforstyrrelser, som i hennes tilfelle, sier Frida Karlsson til Expressen.

- Det er selvsagt trist å se at hun sliter igjen, men det er samtidig utrolig modig av henne. Det er ikke lett, supplerer Jonna Sundling.

Den svenske sprintkometen Linn Svahn, som er tilbake etter et langvarig skadeproblem, reflekterer rundt den høye prisen utøverne betaler for å kjempe i verdenstoppen. Hun legger også til at det innad på det svenske landslaget ikke finnes noe tabu for å snakke om spiseforstyrrelser.

- Vi kan prate om det når som helst, enten det er på trening eller rundt matbordet. Det er tungt å høre at hun har fått et tilbakefall, sier 23-åringen.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer