Håndball-VM

Sverige reagerer

Sverige fortviler: - Ofrer det ikke en kalori, svarer den norske VM-leiren.

GOD START: Norges Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk etter gruppespillkampen i VM mellom Norge og Grønland i DNB Arena. Foto: Beate Oma Dahle / NTB
GOD START: Norges Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk etter gruppespillkampen i VM mellom Norge og Grønland i DNB Arena. Foto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
  • Østerrike - Norge fredag 20.30

STAVANGER (Dagbladet): Du har hørt den om svensken, dansken og nordmann? Hvor svensken og dansken havnet i ulykka mens det ordnet seg fint for nordmannen.

Det har skjedd igjen.

Norge, Sverige og Danmark arrangerer VM i håndball sammen. Men det er Norge som får den soleklart største fordelen. Det mener Sverige-trener Tomas Axnér.

MÅL: Stine Bredal Oftedal har bestemt seg for å ta en pause fra håndballivet etter OL i Paris neste sommer. Men for tiden herjer hun fortsatt på banen - både for klubb og landslag. Video: Pluto TV, EHFCL, Myhrvold Simensen/Skingen/Dagbladet Vis mer

- Uheldig

Norge åpnet VM onsdag, mens Sverige og Danmark først spiller åpningskamp fredag kveld. Svenskene og danskene må spille annenhver dag. Mens Norge får to dagers hvile mellom gruppespill og hovedrunde, og totalt to dagers flere hvile i løpet av mesterskapet.

- Det er absolutt en sportslig fordel for Norge. Man ikke se det på en annen måte. At andre lag har mindre hvile er uheldig. Det skiller to dager, det burde bare være en. Men nå må vi forholde oss til det, sukker Axnér til Aftonbladet.

SVERIGE-BOSS: Tomas AxnérFoto: Beate Oma Dahle / NTB
SVERIGE-BOSS: Tomas AxnérFoto: Beate Oma Dahle / NTB Vis mer

Nederlands svenske landslagssjef Per Johansson mener at Norge ikke er alene om å få fordeler i hjemme-VM.

- Arrangøren gir alltid seg selv fordeler. Norge har sine, mens Sverige og Danmark har tatt sine. Selv har vi det verste reiseskjemaet, minst tid mellom kampene og den tøffeste veien til semifinale. Vi legger oss ikke i fosterstilling for dette, men har valgt å avfinne oss med dette og distansere oss fra det. I 2025 har vi VM hjemme i Nederland, da får vi sørge for at vi får alle mulige fordeler selv, sier han til den svenske avisa.

MYE REISING: Nederlands svenske landslagssjef Per Johansson. Foto: Patrick Post / NTB
MYE REISING: Nederlands svenske landslagssjef Per Johansson. Foto: Patrick Post / NTB Vis mer

- Ofrer ikke en kalori

Det er ikke første gang dette blir et tema under håndballmesterskap. Det var det både under herrenes VM i januar, og fjorårets EM for kvinner.

- Alle lagene vet hvordan opplegget er når det trekkes i juli. Det varierer fra mesterskap til mesterskap. Jeg kan huske at vi har sittet i buss på alle våre fridager, kjørt milevis, flere timer, blant annet i Tyskland i 2017.

- I fjor var vi på samme sted hele veien, nå skal vi flytte på oss. Det en del av gamet. Jeg har ikke ofret en kalori på hvordan det har forandret seg. Jeg er mest opptatt av at vi skal gjøre det beste ut av vår plan, svarer Thorir Hergeirsson om temaet.

VOND TID: Nora Mørk snakker ut om den vonde tida etter at hun fant ut at mobilen ble hacket og private bilder kom på avveie. Video: NRK Vis mer

- Jeg visste ikke om dette, men er det ett lag som ikke hadde trengt en ekstra hviledag hadde det vært oss, vi skal uansett reise en dag mer enn de fleste også, påpeker Nora Mørk.