Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Håndball-VM:

Sverige rystet vertsnasjonen

Svært nære å sende Frankrike på hodet ut på hjemmebane.

RYSTET FRANKRIKE: Svenskenes Lukas Nilsson scoret fem mål og var svært god mot Frankrike. Her mot Cedric Sorhaindo. Foto: EPA / YOAN VALAT / NTB Scanpix
RYSTET FRANKRIKE: Svenskenes Lukas Nilsson scoret fem mål og var svært god mot Frankrike. Her mot Cedric Sorhaindo. Foto: EPA / YOAN VALAT / NTB Scanpix Vis mer
  • Frankrike - Sverige 33 - 30

(Dagbladet): Den regjerende verdensmesteren Frankrike har vært uslåelige så langt i dette mesterskapet på hjemmebane.

Kun mot Norge og Polen var de nær ved å gå på en smell i gruppespillet. Mot Polen var det en ubetydelig kamp, der Frankrike allerede var klare som vinner av gruppa.

I åttedelsfinalen møtte vertsnasjonen Island, der de vant med seks mål. Dermed var det Sverige som var det neste hinderet på veien i kveldens kvartfinale.

Sjanseløs på Kentin-straffene

I likhet med Norge, har Sverige kun tapt én kamp så langt i mesterskapet. Mot Frankrike bikket det fort begge veier. Våre kjære naboer i øst var svært nære å gjøre slik Norge gjorde i fjor, da Frankrike ble sendt ut av EM.

Med Lukas Nilsson og Mikael Appelgren som to av sine viktigste spillere i førsteomgangen, kunne Sverige gå til pause med ettmålsledelse, 15-16.

Etter hvilen var det Frankrike som åpnet best, dog med litt hjelp. Fire av de åtte første målene til vertsnasjonen var nemlig fra straffemerket, der Appelgren var sjanseløs mot Mahe Kentin.

- Verdens beste håndballag

Frankrike tok over ledelsen, før Sverige tok den tilbake. Etter flere svenske utvisninger og bomskudd, ledet Frankrike med to mål da sju minutter gjensto.

- Se det skuddet, det er verdens beste håndballag, sa kommentator Christian Paasche da Mikael Guigou satte Frankrikes 29. scoring.

Sverige scoret så ved Simon Jeppsson, men det hjelper lite når det glipper fullstendig i den andre enden.

Våre blågule naboer ga ikke opp, og Jim Gottfridsson sørget for at Sverige var to mål bak da to minutter gjensto. Da tok Frankrike time out.

Nikola Karabatic satte vinnerscoringen inn ett minutt før slutt, og Sveriges 30. mål like etter hadde ingenting å si.

Dermed møter Frankrike vinneren av Slovenia og Qatar som spilles senere i kveld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling